Renault Alpine (1988)

autoreview

Renault Alpine (1988)

Signalement

UitvoeringAlpine
Bouwjaar1988
Jaar van aanschaf2001
KM-stand bij aanschaf117.000 km
KM-stand laatst130.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 130.000 km

Deze Alpine is destijds ontworpen als Porsche 911 ’killer’. Voorzien van de nodige luxe extra’s als airco en ABS is dat echter nooit gelukt. Maar dat is eigenlijk geen probleem. De auto is een klasse apart. Voorzien van 2,5 liter turbo motor is en blijft het gewoon een zeer snelle auto. Menige GTI kan de explosieve acceleratie niet bijhouden van de Alpine.
Kennis van deze auto is niet (meer) aanwezig bij de Renault-dealer. Gelukkig heb ik een adres gevonden waar mensen werken met hard voor automobielen. Zij verdiepen zich nog in de bijzondere techniek en weten veel problemen gemakkelijk op te lossen.
Enige probleem hierbij is de verkrijgbaarheid van bepaalde onderdelen. Dit kan nog wel eens lastig zijn, aangezien de auto al enige jaren uit productie is.
Veel voorbijgangers verdraaien hun hoofd om te zien wat voor een ’Ferrari’ het is.

PROBLEMEN

 • 130.000 km

Helaas blinken Alpines niet uit in ’weinig’ problemen, echter de problemen die ze kennen zijn vaak makkelijk oplosbaar. Daarnaast is er sprake van een goede club waar veel kennis zit. Problemen welke mijn Alpine gekend heeft: dynamo defect (en vervangen), waste gate van de turbo niet goed aangesloten (en verholpen), lekkage olieleidingen (en vervangen), storing in zekeringkast (en vervangen). Kortom best een opsomming van problemen, maar ik heb de auto ook al weer 6 jaar. Eigenlijk valt het dan wel mee.

3,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens