Renault 19 16V (1992) #3
Uitvoering | 19 16V |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Deze auto is op een vreemde manier in mijn bezit gekomen... ik kon hem rechtstreeks ruilen tegen mijn vorige auto, een Porsche 944. Ik vond dit een interessante ruil omdat de 16V een gereviseerde motor had (aantoonbaar met rekeningen), nieuwer was (Porsche was uit 1982), een ruime achterbank had, ABS, en... ook heel belangrijk, even snel is.
Het is echt een hele sportieve en veelzijdige maar ook comfortable auto. Je kan makkelijk 50 in de 4e versnelling rijden, maar hem ook tot over de 100 doortrekken in zen 2.
Het geluid dat er boven de 4000rpm vrijkomt is machtig, zelfs met de orginele uitlaat. Bij 6500rpm kan je elkaar niet meer verstaan in de auto, fantastisch!
Het verbruik is erg acceptabel met mijm rijstijl (450 km op 50 liter).
Het uiterlijk van de auto is ook erg tof, volledig fabrieksaf voorzien van voor en achterspoiler en nette sideskirts. Mijn zwarte velgen maken het helemaal af.
Defecte smoorklepregelaar waardoor het toerental in de war was. 2ehands voor 22 euro inc verzendkosten opgelost.
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties4
- Comfort5
- Kosten3

Renault 19 16V (1993) - Liefhebber Gezocht

Dit is de Renault Espace: Austral met plek voor zeven

Zeg het maar: Volkswagen ID2 of Renault 5?

Renault Scénic verder als elektrische cross-over - Vooruitblik

Zo zuinig is de Renault Twingo in de praktijk