Renault 19 RN 1.4 (1993)
Uitvoering | 19 RN 1.4 |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Ik kocht Deze Renault 19 1.4 RN Beverly nadat ik al een Renault 19 GTR had gehad. Die beviel mij namelijk zo goed dat ik weer voor Renault ging. Ook een reden is. Dat mijn vader nu aan zijn 4e Renault toe is en het is voor mij waar wat ze zeggen qua franse comfort. Hij zit altijd lekker en heeft me nog nooit in de steek gelaten. Ik heb op mijn Beverly elektrische ramen, centrale vergrendeling heerlijk is dat. Ik heb er al de nodige kilometers mee afgelegd maar de kosten die ik er aan gehad heb zijn niet te vergelijken met de kosten van de auto’s van m’n vrienden. Ik heb er ook Megane velgen onder liggen van de eerste serie. als de auto de 2ton raakt laat ik mn motor en versnellingsbak reviseren voor het geval dat. Ik ben namelijk van plan om nog lang van mn Renault 19 te genieten er zit geen spatje roest op hier en daar een deukje maar zo heb ik hem gekocht zelf heb ik er geen schade mee gereden. de aanschaf was daarom maar €999,- hij staat altijd buiten maar ik probeer heb iedere week te wassen. om de week met wax zodat de glans mooi blijft.
Ik heb bij aanschaf problemen gehad met de motorkoeling dat was snel verholpen door de thermostaat te vervangen en gelijk heb ik alle sensors vervangen en mn koelsysteem grondig gereinigd.
Een ander probleem wat vaker terug komt zijn de wiellagers ik heb er nu al een half jaar geen last meer van maar daarvoor gingen ze om de haverklap kapot bij de garage zeiden ze dat dat kon komen omdat ik op de stoep parkeerde met één kant van de auto. daar hou ik nu rekening mee.
Ik heb ook een keer mn motorsteun moeten vervangen relatief goedkoop onderdeel.
de duurste ’reperatie’ die ik aan mn auto heb gehad zijn mn banden in verhouding met de rest is dit het duurst.