Peugeot 407 SW SR 2.0 HDiF (2008)

autoreview

Peugeot 407 SW
Peugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407Peugeot 407Peugeot 407

Signalement

Uitvoering407 SW SR 2.0 HDiF
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf134.800 km
KM-stand laatst168.600 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Ik heb deze auto uit de leasepoule overgenomen. Hij was met 134.000 op de teller al goed ingereden :)

Na 18.000 kilometer rijden tijd om eens wat over de Peus op te schrijven. Ik ben eigenlijk behoorlijk enthousiast over deze auto. Hij is behoorlijk rap, zeker i.v.m. de Qashqai. Tussensprintjes zijn gewoon snel, ik hoef hem nooit meer te knijpen als ik eens langs een treuzelaar wil. Ik rijd in Duitsland niet veel harder dan 150 km/h en dat is een eitje voor deze auto. Hij ligt heerlijk stabiel op de weg en zoeft lekker door. Hij is erg stil; ik kan gelukkig weer bellen bij 120 km/h. Wat een zegen is dat toch, daar zal ik bij een volgende auto zeker goed op letten. En wat ik zelf ook belangrijk vind: de auto is best zuinig. Ik haal eenvoudig gemiddeld 1:17,3. Voor zo'n zware auto prima resultaat; ik lees behoorlijk wat reviews van mensen met 20%-bijtellingsauto's die dit niet eens halen.

Ergonomisch is de auto ook prima. Ik vind het wel wat veel hendeltjes bij het stuur. Het hendeltjes voor audiobediening vind ik gewoon onzinnig, maar dat vind ik ook van stuurbediening; ligt vast aan mij. Het navigatiesysteem (VDO, geen breedbeeld) werkt en is snel, maar dat is het dan ook wel. Bediening met een afstandbediening is onhandig en het scherm is klein. En soms stuurt hij je langs zeer onlogische routes naar je plaats van bestemming. Ach, ik hoef tenminste niet met een kastje te zeulen.

Klein minpuntje is nog de beenruimte achter. Deze gaat net, maar houdt niet over. Voor een auto van dit formaat kan dat eigenlijk niet.

Verder niet zoveel te melden. Geen enkel probleem totnogtoe. De auto bevalt me prima en ik zou het zeker overwegen een vergelijkbaar exemplaar privé aan te schaffen als ik voor de keuze kom te staan. De 508 SW komt i.i.g. bij mij op de shortlist voor een volgende leaseauto!

Auto ingeleverd

 • 168.600 km

De 407 SW heeft zijn contract uitgediend en is deze week ingeleverd. Ik heb er in 10 maanden tijd bijna 35.000 kilometers mee gereden en ben er zeer over te spreken. De motor was voldoende krachtig, keurig verbruik (de laatste maanden 1:18,5) en comfortabel. Ik heb er even over gedacht een 407 SW privé te kopen, maar was er toch wat huiverig voor, omdat ik er maar weinig zie met hoge kilometerstanden. Kopen of leasen is toch een andere afweging. Hoe dan ook: ik heb er slechts twee keer iets mee gehad (kapotte voorlamp en melding emissiestoring). Gewoon een prima auto dus!

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens