Peugeot 407 SW SR 1.6 HDiF (2008)

autoreview

Peugeot 407 SW
Peugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407 SWPeugeot 407Peugeot 407Peugeot 407

Signalement

Uitvoering407 SW SR 1.6 HDiF
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf77.000 km
KM-stand laatst82.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De eerste voorzichtige kilometers

 • 77.000 km

Begin deze maand de 'nieuwe' lease Peus opgehaald. Waarom kiezen mijn voorgangers in vredesnaam iedere keer een Peus uit???? Ging overigens niet zonder slag of stoot. De auto was namelijk eind december door de vorige berijder neergezet en was gedurende 5 weken niet meer van zijn plek gehaald. Waarschijnlijk door alle pekelrommel zijn alle remmen dusdanig verroest dat de enige oplossing was om ze compleet te vervangen. Of dit nu door de omstandigheden komt of door Peugeot laat ik nog maar even in het midden.
Tevens is de lucht van de airco/verwarming niet te harden. Lijkt wel of er een dooie natte hond in het dashboard ligt. Met de eerste beurt ook maar even de aircofilters laten vervangen schat ik zo in.
Dan de eerste kilometers. Tot op heden nog niet zo heel veel raars te melden. Kwam vrij vertrouwd over daar ik in het verleden een 307 sw heb gereden dus de bediening vroeg weinig gewenning. Wel voelt de auto een stuk vlotter aan dan de 90 pk sterke 307. Deze heeft 110 pk maar is wel een verschil met eerstgenoemde. Qua binnenruimte ook oké. Het is best een grote auto alleen niet altijd even praktisch qua opbergruimte. Er is duidelijk voor design gekozen ipv. doelmatigheid. Heb het idee dat de rechte achterbak van de 307 meer slikte dan de 407.
Auto is naar achteren toe ook behoorlijk onoverzichtelijk door het design.
Al met al kan ik er nog niet zo heel veel van zeggen daar ik pas 2000 km heb gereden. Dus wordt vervolgd.

Eerste beurt

 • 82.000 km

Zo de 407 moest weg voor zijn eerste beurt bij mij. Op een schakelaar aan het stuur na en reiniging van de airco niks raars erbij gekomen. Moet zeggen dat de auto nog geen klap verkeerd heeft gegeven. was wat huiverig na mijn eerdere ervaringen met de 307 maar tot op heden still going strong. Uiterlijk vind ik nog steeds discutabel maar went wel. Gelukkig wel in de juiste kleur(zal nog even een foto erbij plaatsen tzt.) Zicht rondom valt me gezien het design nog mee. Stoelen doen het ook prima. Ook op langere stukken zit het goed en heb ik geen centje pijn. Verbruik heb ik niet zo heel erg op gelet moet ik eerlijk gezegd zeggen. Volgende aandachtspuntje dan maar. Op naar de volgende (probleemloze) beurt.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens