Peugeot 405 GLX 1.6i (1994)
Uitvoering | 405 GLX 1.6i |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Mijn 309 ging brandstof lekken en de remschijven waren op, dus inruilen. Ik was niet op zoek naar deze auto maar toevallig stond hij bij de garage. Ik was meteen onder de indruk van de rij-eigenschappen, het comfort en de ruimte. Ik moest veel kilometers gaan maken voor mijn werk dus dit was een goede keuze. De auto ziet er nog puntgaaf uit (heeft vast binnengestaan in het verleden) en nergens een mankement te vinden. Onder de motorkap ziet het er als nieuw uit! De keuze was snel gemaakt. Heb nu in 2 maanden 10.000 km gereden en alles bevalt goed! Heerlijke stoelen, ruim, comfortabel, fijne besturing en hij is zooo mooi rood... Alleen had ik net iets meer dan 90 pk willen hebben. De prestaties zijn goed maar echt sportief rijden dat gaat niet. Maar goed daar is hij ook niet voor gemaakt. Overigens is het multipoint injectie en niet single zoals vermeld in Carbase!
De aansluiting bij de katalysator lekte iets, maar dat heeft de garage meteen verholpen toen ik het opmerkte.
Inmiddels 160.000 km gereden en geen enkele problemen naast standaard onderhoud. Het blijft een fijne comfortabele auto!