Peugeot 307 SW 2.0 HDI 90pk Pack (2004)

Peugeot 307 SW
Peugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Uitvoering307 SW 2.0 HDI 90pk Pack
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Dat de keuze op deze 307 viel, had alles te maken met het toen nog ontbreken van de huidge 407. Dit neemt echter niet weg dat wij ook zeker vielen voor de sterke punten van de 307.
Allereerst de fijne, ietwat hoge zitpositie, en het veel geroemde ruimtelijke gevoel in deze auto! Verstekt door het zeer fraaie glazen dak natuurlijk! Ook dat was zeer zeker een belangrijk punt dat werd meegewogen bij de aanschaf.
De veelzijdigheid van het interieur was ook zeker een pre. Er wordt niet dagelijks gebruik van gemaakt, maar heeft zijn nut al wel meer dan eens bewezen.
Ondanks de afwezighied van de fraaie lichtmetalen velgen die er op de 307 te krijgen zijn, hebben wij toch een fraaie auto staan. Vooral met de donker getinte achterruiten en de gris dolomite lak.
De 90pk HDi motor was een bekende van ons en ook nu weer bevalt de motor weer uitstekend. Niet de snelste, maar zeker voldoende voor de manier waarop wij van de weg gebruik maken. Wat overigens niet betekent dat er met een slakkengang gereden wordt.
Zoals al eerder gezegd, is het een genot om achter het stuur te zitten. De zitpositie is prima in te stellen en het uitzicht rondom is erg goed. De armleuningen aan de voorstoelen dragen in grote mate bij aan het algehele comfort, iets wat vanzelfsprekend goed te noemen is. Ook de wegligging van de wagen stemt meer dan tevreden.
De ergonomie is goed te noemen. Van de zgn. slecht afleesbare schermpjes hebben wij niet echt last. Hoewel, de climate control zit inderdaad redelijk laag zit.
Een opvallend feit is de enorme inhoud van het dashboard kastje. Daarnaast zijn er voldoende opberg mogelijkheden en hebben de vier portieren grote vakken.
Achterin is de ruimte goed, maar de knieen konden wel iets meer gebuiken. Leuk is dat de rugleuningen iets te kantelen zijn en men ook achter geniet van het fraaie dak.
De bagage ruimte is zeer ruim te noemen en gemakkelijk toegankelijk.

Voor uw informatie, wij hebben ook de Kia sorento, Citroen C5 en de Honda`s Stream & Accord overwogen. Vooral deze laatste is een absolute droomwagen, maar het fraaie interieur zou toch wel erg snel vuil zijn geworden. En daarnaast gaf, geheel tegen de verhoudingen in, de Peugeot dealer de doorslag. Hun service en vakmanschap zijn ons altijd meer dan van dienst geweest(Peugeot Terberg Schoonhoven).

De problemen die op ons bord zijn gekomen, zijn niet bepaald wereldschokkend te noemen. Zo was er het inmiddels bekende 307 probleem van de richting aanwijzer. Dit is inmiddels opgelost maar bracht met zich mee dat de radiobedieningsunit niet helemaal vlekkeloos meer werkt. Met een beetje ouderwets aanduwen werkt het wel weer, maar het is toch niet heel fraai.
Daarnaast doen de enorm krakende deurpanelen voor, af aan het comfort en de kwaliteitsindruk van bijvoorbeeld het dashboard. Hier geen enkel kraakje te horen, of het moet overstemd worden door de deuren. Niet fraai voor een auto van bijna 28000 euro.

7,5