Peugeot 307 SW 2.0 HDI 90pk Pack (2003)

autoreview

Peugeot 307 SW
Peugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 SWPeugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Signalement

Uitvoering307 SW 2.0 HDI 90pk Pack
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Eigenlijk had ik deze auto al willen hebben in 2001 toen ik mijn vorige lease auto uitzocht maar helaas was ie toen nog net niet beschikbaar.
Toen ik vorig jaar andermaal een nieuwe mocht uitzoeken was de keuze eigenlijk snel gemaakt vanwege zijn design en rijeigenschappen. Ik heb nog wel naar andere auto"s gekeken en proefgereden, ook een klasse hoger/groter maar op alle selectiepunten belandde de 307 SW toch bovenaan mijn lijst. De auto stuurt soepel en reageert goed, idem met schakelen. De wegligging is perfect, nooit heb ik het idee de auto niet onder controle te hebben, ook niet in snelle en scherpe bochten en vaak in tegenstelling tot de nog iets hogere MPV"s heb je absoluut weinig last van stevige zijwind. De 90pk voldoet ook prima, had verwacht na de 110 pk diesel in mijn vorige auto wel flink in te leveren qua vermogen en trekkracht maar dat val echt reuze mee. De auto is ruim zowel voorin, achterin als ook bagageruimte en zeer praktisch. Enige puntje van kritiek zijn de opbergmogeljkheden in de bagageruimte die eigenlijk te beperkt en niet echt praktisch zijn.
Ik vind het jammer dat het glazen dak niet open kan maar dat is eigenlijk mijn persoonlijke mening en niet echt een nadeel. Ik heb spijt dat ik niet de extra 2 stoelen heb besteld, zou soms toch wel handig zijn en ruimte genoeg achterin,maar vond ze wat aan de dure kant. Het verbruik valt wat tegen (ongev. 1 op 14 a 15) en ook de airco/climate control wil soms iets te lang warm/koud doorblazen als jezelf voorin tenminste al op temperatuur bent. Cruisecontrol zakt een paar kilometer p/uur als je hem vast denkt te hebben gezet en via cruise control gas bijgeven/terugnemen reageert niet al te snel en soms haperig. Verder is de radiobediening a/h stuur ook niet praktisch in alle functies (scroll wheel. mute functie) maar dit zijn (vind ik) kleinigheden en luxeprobleempjes, voor de rest geen klachten (dit in tegenstelling tot vorige auto"s die ik heb gereden waar ik vaak een waslijst aan serieuze klachten had). Heb er inmiddels in krap 8 maanden alweer bijna 22000 km vrijwel probleemloos mee gereden, kortom een heerlijke auto!

PROBLEMEN

Vanwege rammel/trillend stuur bij hoge snelheden stabilisatorstang gelast bij 19000 km. Daarna opnieuw uitgelijnd/gebalanceerd (probleem waarschijnlijk mede veroorzaakt door met te hoge snelheid drempels te nemen!?).
Electronische oliepeilmeter geeft soms minimum aan terwijl het peil normaal is.
Enkele rammeltjes in interieur.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens