Peugeot 307 SW 1.6 HDiF 16V 110pk Pack (2004)
Uitvoering | 307 SW 1.6 HDiF 16V 110pk Pack |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Bij een nieuwe werkgever kreeg ik de Peugeot 307 uit de pool. In theorie een verbetering ten
opzichte van de Peugeot 207 van mijn vorige werkgever en erg praktisch gezien de uitbreiding van
mijn gezin.
Na opname van de lakschade en invullen formulieren ging ik dan ook met goede moed onderweg
met een kilometerstand van 99857.
Na 20 km volgde het eerste probleem, storing van het emissiesysteem. Dat was het begin van een
aantal garagebezoeken en autoproblemen. Zie ook verder het kopje ’problemen’.
Inmiddels ben ik ruim 30.000 km verder. Ik kan niet zeggen dat ik tevreden ben met de wagen. Dit
wordt veroorzaakt door de problemen en slechte service van de Peugeotgarage. Ik weet niet of
mijn problemen vaker voorkomen bij 307’s, de vorige gebruiker wellicht de auto ’mishandeld’
heeft, de auto niet goed is onderhouden of dat het een ’maandagochtend’ exemplaar is.
Los van deze problemen heeft de Peugeot ook een (flink) aantal pluspunten.
- panoramadak (genieten van extra licht en het uitzicht);
- goed weggedrag;
- veel ruimte;
- 1:20 (met overwegend snelwegkilometers)
- compleet (cruisecontrol, climatecontrol, panoramadak etc.)
Feitelijk heb ik veel plezier van de auto zolang die niet bij de garage staat. Gezien mijn positieve
ervaringen met de 206 en 207 zal ik Peugeot nog overwegen bij een volgende aanschaf.
99900 km: storing emissiesysteem (4 dagen garage)
121000 km: storing emissiesteem. motor ’ houdt in/ hapert’ bij koude start rond 2000 toeren (2
weken garage)
121050 km: volgens garage is vorige storing verholpen. storing emissiesysteem treedt de volgende
dag meteen weer op. de met de storing gepaard gaande plotselinge snelheidsverlies op de snelweg
met bumperklevers maakte e.e.a. ook nog eens onveilig. klacht ingediend bij de garage (4 dagen
garage)127500 km: achterlichtbehuizing werkt niet goed. achterlicht valt nu en dan uit (gemaakt bij
beurt)128000 km: stoffering van de auto laat los. Slordig
132000 km: vliegwiel vervangen (1 dag garage)
133000 km: climate control werkt niet meer
142000 km: cruisecontrol valt zo nu en dan uit
145000 km: dashboardverlichting, lichtindicator en richtingaanwijzer vallen zo nu en dan uit
150000 km: opnieuw valt de cruisecontrol nu en dan uit
inleveren
De Peugeot heb ik in mogen leveren vanwege einde lease contract. Ben daar erg blij mee gezien het verleden. Ik heb goede ervaringen gehad met de 206 en 207, maar vanwege deze 307 voor mij geen Peugeot meer. De "service" van de garage Nefkens heeft daar in grote mate aan bijgedragen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee