Peugeot 307 SW 1.6 16V Pack (2004)

Peugeot 307 SW 1.6 16V Pack (2004)

Uitvoering307 SW 1.6 16V Pack
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

ik heb deze auto sinds juli 2004 een 307 sw xs 1.6 pack (benzine). pack bevat een hoop extra’s
-automatisch inklapbare spiegels
-ecc airco
-cdspeler + 6 speakers
-achteruit rij sensors
-4 electrisch bedienbare ramen
-cruisecontrol
-en nog een hoop meuk wat je standaard bij de sw krijgt

Gebruik deze auto voor prive (10.000km/jaar) en werk (20.000km/jaar). Heb hiervoor een 206 gti gehad en moet zeggen dat deze auto ingevergelijking met de 206 lui is (duh... gti2.0 tegen 1.6 en 1024kg tegen 1300kg). Toch ben ik blij dat ik deze auto kon kiezen, er was in 2004 weinig soeps op de markt, was al helemaal geen fan van de focus en de rest van de merken liepen met oude modellen rond, iets waar ik zeker op let, je wil niet na een jaar al met een oude model rond rijden. Prijstechnisch / mogelijkheden kwam deze auto gewoon het beste eruit, een astra,megane,focus hadden allemaal zo weinig opties dat deze ’gelukkig’ overbleef.

geluid: auto maakt weinig geluid tijdens het rijden.

verbruik: middelmatig, ik ben zelf een stevige doorrijder en verbruik ligt op (afhankelijk van mijn werklocaties e.d.) 7.4 tot 8.7 - 100km

radio: radio / speakers vind ik persoonlijk belapperd, zelf met nieuwe dure speakers komt het nog niet helemaal goed. De deuren zijn te slecht geisoleerd om enige druk op te zetten. Ook de methode waarop de ’filters’ werken van de tweeters is gewoon zielig. Helaas niet makkelijk zelf te vervangen, kabels lopen door dashboard heen waar geen mensenhand bij kan komen.

kofferbak: geniaal, banken eruit en je hebt een mega opslag ruimte!

stoelen: zitten erg goed, collega’s beweren andere dingen, maar ik vind het strakke sportstoeltjes. bestuurders zitten slijt nu een beetje, het foam aan de zitting aan de linker kant is gebroken, verder geen last van. Stoelen zijn ook goed instelbaar, ook achter kan je de ruimte instellen.

airco: doet zijn werk uitstekend, doordat ik hem ook had in de 206 moest ik hem gewoon hebben. Het gekke is, de eerst 5000km als je hem dan aanzette met warm weer ging hij direct hard blazen, zelf als de auto onder de ingesteld temperatuur zat. Dit duurde een aantal minuten voordat het weg was. Opeens opgelost, dit zou peugeot wel eens geregeld kunnen hebben tijden de abs wissel bij 5000km.
panorama dak: simpel, echt een uitvinding, het maakt de auto ruimtelijk. Zodra je hem dicht doet is het gelijk een kleinere auto.

motor: redelijk stil, eigenlijk net een tikkie te weinig voor 1300kg, maar ik red me er wel mee.

problemen zoals ’afbrekende richting aanwijzers’, ’regematig vervangen van lampjes’, ’motor uitval’ enzo allemaal geen last van gehad.

al met al, zeer tevreden met deze auto, heeft me echt nog nooit in de steek gelaten.
Over ongeveer een jaar een nieuwe auto uitzoeken, misschien wel een 308, mits mijn beperkte leasebudget het toelaat.....

119.000km -> geen problemen meer met de auto gehad. Nu is auto ingeleverd bij lease maatschappij, 308sw xt is de opvolger

5:000 km : auto naar dealer - abs werd vervangen op advies peugeot.nl - algemene terugroep actie - geen problemen mee gehad
10.000 km : Portierraam gaat naar beneden maar niet meer omhoog, na een paar uur deed hij het weer, geen actie op ondernomen geen storingen meer aan gehad.
45.000 km : koppeling slipte - nee dat ligt niet aan mijn rijstijl ;)
65:000 km > : heel erg piepend geluid bij het oplaten van de koppeling, dit bleek later aan de uitlaat te liggen, na 80.000 viel hij er onderuit en was het probleem opgelost. Erg vreemd dat mijn (niet-peugeot) dealer dit nier kon vinden.

algemeen problemen:
-rond de 130km/u trilt het stuur duidelijk harder dan normaal, heeft volgens dealers alles te maken met velgen / uitlijnen. complete onzin helaas, heb er een berg verschillende velgen ondergehad en zijn diverse keren uitgelijn. Boden geen oplossing helaas.

-motor doet in de winter bij extreme vorst slecht starten, daardoor 1x zoveel vage horten en stooten van de motor meegemaakt dat het lampje ging branden. Direct daarna de motor uitgezet, weer gestart en draaide weer goed, lampje bleef branden. Echt oorzaak onbekend, dealer heeft het verholpen.

-regelmatig banden vernieuwen, dit zal eerder aan mijn dealer liggen (die houd van goedkope banden) dan aan de auto - eerste set originele voor banden gingen namelijk 45.000km mee

eigenlijk valt het allemaal wel mee, auto heeft me niet in de steek gelaten na 50maanden trouwe dienst. hoop het ook met de 308 goed te kunnen vinden.