Peugeot 306 XSdt 1.9 (1997)
Uitvoering | 306 XSdt 1.9 |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik rij sinds januari 2003 in een 306 XSdt, een wereldbak, alleen al vanwege het mooie model en de prestaties. Hiervoor had ik een 405 gld uit 1991, een echte instapper waar zelfs geen stuurbekrachtiging op zat. Met mijn vorige peus heb ik nooit problemen gehad vandaar dat mijn keuze snel (1/2 uur proefrit en 5 min onderhandelen) gemaakt was.
Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn aankoop. De rij-eigenschappen zijn heel goed; ik vind alleen dat hij erg gevoelig is voor sporen in de weg. En dan de pit die er in deze diesel zit, nooit geweten dat dit mogelijk was met een diesel, een top van ruim 180 en acceleratie van 0-100 in een kleine 11 seconden.
In de zeven maanden dat ik deze auto heb, heb ik er al 28.000 km mee gereden, en alles zonder problemen. Alleen het verbruik valt me tegen (heeft ook te maken met mijn rechtervoet), waar mijn vorige peus nog met gemak 1:21 haalde kom ik met deze peus niet zuiniger dan 1:16,5, maar dat is dus voor een groot deel ook aan mijzelf te wijten.
Verder ben ik ook heel enthousiast over het interieur, sportstoelen met een goede steun (was in de 405 wel minder) de ruimte die ik (met mijn lengte van 1.89) heb voorin en de afwerking, kortom niets op aan te merken. Met andere woorden als deze peus ’op’ is komt er zeker weer een peus voor terug.
Ik heb de peus niet opgereden, ik heb hem ingeruild voor een 406 1.8 16V, wat ik nog steeds jammer vind maar ik maak de kilometers er niet meer voor. Ik heb met heel veel plezier en zonder problemen met deze auto gereden!
Problemen? Heb ik nog niet gehad en ik hoop dat ik die ook niet ga krijgen. Het enige wat ik tot nog toe heb vervangen is 1 koplampje, en de normale slijtage onderdelen als uitlaat en remmen.