Nissan Almera 1.6 GX (1998)

Nissan Almera

UitvoeringAlmera 1.6 GX
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2004

Ik heb de auto 2½ jaar geleden gekocht omdat ik op zoek was naar een auto met weinig km en die ook nog eens betrouwbaar moest zijn. Ik kan na 2½ jaar niets anders zeggen dan dat deze Almera echt een uitstekende auto is gebleken. De prestaties van de 1.6 zijn meer dan voldoende en de wegligging is uitstekend en na de montage van nieuwe Bridgestone turanza banden (195/50) helemaal top. De auto is rammelvrij, kraakvrij en zit gewoon goed in elkaar. De kosten zijn tot nu toe helemaal meegevallen. Sinds de aankoop in juli 2004 heb ik de volgende kosten gehad:
- 50.000 km grote beurt € 350,--
- 73.000 km kleine beurt € 120,--
- 79.000 km nieuwe velgen en banden € 600,--
- 80.000 km helaas moest ik 2 delen van de uitlaat vervangen € 285,--
Totaal uitgegeven € 1.365,--

Al met al, als ik alleen naar de normale kosten van onderhoud en apk kijk, is de auto belachelijk goedkoop gebleken. Het is natuurlijk ook een voordeel dat ie een ketting heeft en geen riem, onderhoudsvrij dus.

Het enige nadeel wat ik aan deze auto zou kunnen verzinnen is dat ik hem te anoniem vind, beetje karakterloos, het is een topauto qua techniek, onderhoud, rij-eigenschappen, etc, echter mist hij in mijn ogen emotie (ik heb om deze reden ook recentelijk een BMW e30 touring aangeschaft).

Voor diegenen die net als ik indertijd op zoek zijn naar een betrouwbare auto met een uitstekende wegligging, die je eigenlijk nooit in de steek laat en waarbij emotie niet echt een rol speelt (geldt natuurijk niet voor iedereen, ik wil hiermee niet de echte almera liefhebbers mee kwetsen), kan ik deze auto echt aanraden!!

Afgezien van het feit dat de uitlaat twee weken geleden kapot ging....echt helemaal niets!!! super betrouwbaar gebleken.