Mitsubishi Space Wagon 2.4 GLXi (2000)

autoreview

Mitsubishi Space Wagon
Mitsubishi Space WagonMitsubishi Space WagonMitsubishi Space WagonMitsubishi Space WagonMitsubishi Space WagonMitsubishi Space WagonMitsubishi Space Wagon - interieur

Signalement

UitvoeringSpace Wagon 2.4 GLXi
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2009
KM-stand bij aanschaf92.000 km
KM-stand laatst160.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Tja ...

 • 102.000 km

ERVARINGEN
In ca. 5 maanden tijd hebben we er nu 10.000 km. mee gereden. Auto bevalt redelijk.
Hij rijdt bijvoorbeeld een stuk comfortabeler dan onze vorige space wagon (1996) en is (nog) ruimer.
Brandstofverbruik valt niet tegen voor z'n gewicht (1485 kg): op de snelweg ruim 1:10 en gemiddeld 1:9.
Motor loopt prima en is stil. Tot nu toe 1 liter olie erbij moeten doen.
De motor lijkt wat minder fel dan die van onze vorige space wagon, maar is heel rustig bij hogere snelheden (140 km/u). De auto ligt ook veel vaster op de weg.

PROBLEMEN

Auto schakelt niet lekker. Vooral als ie koud is, is schakelen van 1 naar 2 moeilijk. De koppeling laten vervangen op advies van de (Bovag)garage. Dat was duur, want het subframe moest er ook onderuit. Het heeft wel wat geholpen, maar blijkt niet afdoende. Ik zie nergens op internet dit probleem bij deze wagen, dus het zal wel een uitzondering zijn ...?
Kort na aankoop is het motormanagementlampje een paar keer gaan branden en ging de motor op de 'spaarstand'. Gasklephuis laten schoonmaken en daarna geen problemen meer gehad.

Een plus erbij

 • 110.350 km

De Mitsubishi doet het goed, geen problemen of haperingen gehad.
Hij heeft ons met caravan (leeg 690 kg.) zonder haperingen naar Zweden heen en terug gebracht, in totaal een kleine 4500 km. Eén keer ging het motormanagementlampje aan, na intensief manouvreren met de caravan (auto steeds starten en afzetten), daarna niet meer (gelukkig).
Gemiddeld benzineverbruik met de caravan erachter, bij snelheden tegen de 100 km/uur, was max. 11,4 liter/100 km. (ca. 1 op 8,8), wat me heel erg meeviel. Onze vorige Mitsubishi Space Wagon (ouder type) verbruikte beslist meer. Er zaten nu overigens geen hoge bergen in het traject. Gedurende de 4500 km. heeft de auto 1 liter olie verbruikt.
Al met al heb ik meer vertrouwen gekregen in de Mitsubishi: een 'plus erbij' dus.

Geen problemen

 • 137.000 km

Heel wat kilometers erbij gereden. De Mitsu gedraagt zich goed: hij (of zij?) doet het altijd en er zijn geen bijzondere kosten. Bij de APK (dec. 2011) alleen 2 nieuwe banden, maar dat hoort erbij. Schakelen bij koude motor/versnellingsbak gaat nog altijd moeilijk, maar alles went. Qua ruimte en comfort is het echt een fijne auto.

Gaat goed

 • 160.000 km

Mitsu is pas weer APK-gekeurd. 2 nieuwe banden en een nieuwe v-snaar, dat was alles. Auto start altijd en rijdt goed (behalve dan het schakelen 1e en 2e versnelling bij kou). Kortom: heb geen klagen.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (7)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens