Mitsubishi Carisma 1.6 Classic (2000)

Mitsubishi Carisma
Mitsubishi CarismaMitsubishi CarismaMitsubishi CarismaMitsubishi CarismaMitsubishi CarismaMitsubishi Carisma - interieur

UitvoeringCarisma 1.6 Classic
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000

De Carisma is ruim, stil, redelijk pittig, netjes afgewerkt en net als andere Mitsubishi´s (en overigens japanners in het algemeen) erg betrouwbaar. Buiten dat de hoedenplank wel eens een rammeltje geeft (hetgeen ik bij 9 van de 10 hatchbacks zie, ongeacht het merk), geen rammeltjes en kraakjes, zoals ik toch vaak wel gemerkt heb bij duitse en franse auto´s.
De auto is naar mijn mening wel iets te soepel geveerd, zeker met een G3 installatie achterin. Daarom toch maar hulpveren laten monteren. Ook is de besturing soms iets vaag. In lage toerengebieden is de auto wat futloos en zou eerder en feller mogen reageren op het gas. De gebruikte materialen zijn redelijk, doch wat meer slijtage gevoelig dan ik van Mitsubishi gewend ben.

Update 20-11-2003: Onlangs heeft de Carisma een 90.000-km beurt gehad waarbij het linker knipperlicht, linkerachter (speaker)paneel en remvoeringen achter onder garantie zijn vervangen. Tevens zijn de kleppen gesteld. Verder (uiteraard/ gelukkig) geen schokkende zaken, het normale onderhoud. Als leenauto een Space Star Shogun met 1.6 motor een dagje mee gekregen. Het viel op dat de Space Star, ondanks dezelfde motorinhoud als de Carisma, vlotter en levendiger is dan de Carisma. Tevens ligt de Space Star strakker (beter) op de weg. Eigenlijk meer wat ik van Mitsubishi gewend ben.

Eigenlijk geen problemen, of het moet al een los klemmetje van de slang van de G3-installatie zijn.
Wel wat dealerproblemen geweest (2x dealer gestopt met het dealerschap, 1x slechte service en nu uiteindelijk bij dealer nr. 4 goede service).
Zoals bij de update vermeld: bij de 90.000 km beurt zijn remvoeringen achter, linker knipperlicht voor en linker (speaker)paneel achter onder garantie vervangen en zijn de kleppen gesteld (motor liep wat minder mooi).

7,5