| Uitvoering | ZS 70kWh Comfort |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 35.000 km |
| KM-stand laatst | 35.000 km |
Voorloper
Bij mijn nieuwe werkgever kreeg ik een leaseauto tot mijn beschikking. Deze witte MG ZS ev kreeg ik 3 en 1/2 maand als voorloper.
Het was mijn eerste ervaring met elektrisch rijden en dat beviel op zich zeker niet slecht.
Privé reed ik altijd goedkope auto's, gewoon omdat ik vertik om een half netto jaarsalaris aan een auto uit te geven. In dat opzicht was deze moderne en vrij nieuwe auto een grote stap vooruit.
Na korte tijd met de MG te hebben gereden kreeg ik bericht dat er een Hyundai Kona voor mij was besteld. Nog geen vast contract, dus voor mij viel er niets te kiezen.
Dat ik na drie-en-halve maand verruilde ik dus de MG voor de Kona.
Gelukkig maar, want ik ergerde mij inmiddels behoorlijk aan het ding:
- telefoon verbinden ging eerst slecht, vaak wegvallen van de verbinding, tenslotte helemaal niet meer.
- op CC gaat de auto rukken bij deinend of hobbelig wegdek als er een voorligger is. Kennelijk kijkt de radar beurtelings over de voorligger heen en er tegenaan en past telkens de snelheid aan.
- schermgebeuren loopt vast bij verschillende aanpassingen van de ventilatiestand.
- verlaat de navigatie bij aanpassen temperatuur of ventilatorstand.
Misschien, hopelijk, is dit allemaal wel op te lossen met een softwareupdate.
Dat geldt niet voor het matige zitcomfort. Wat dat betreft ben ik misschien een 'prins op een erwt' maar m.i. is prettig zitten een prioriteit bij het kiezen van een auto. Nog bij mijn vorige privé-auto, een Fiat Croma, had ik mij zó voorgenomen bij de volgende auto zitcomfort op 1 te zetten bij het kiezen. Helaas viel er niets te kiezen.
Wel was de auto erg zuinig. Met een bewuste rijstijl overtrof ik zelfs het opgegeven bereik, ook bij de meeste kilometers over de snelweg.
Ook zit het best aardig in elkaar en ziet het er van binnen niet gek uit. De neus vind ik ronduit lelijk. Maar ja, ik heb 'm dan ook niet zelf gekozen ;-)
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee