Mazda 626 1.8i LX (1997)

autoreview

Mazda 626

Signalement

Uitvoering626 1.8i LX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2000
KM-stand bij aanschaf82.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De auto laat je nooit in de steek. In 72.000 km en drieëneenhalf jaar alleen nog maar een gaatje in de uitlaat. Verder rijdt de auto comfortabel, is ruim en praktisch. De prestaties zijn behoorlijk goed en de wagen is een hele redelijke caravantrekker. Het benzinegebruik valt heel erg mee: als je het " nieuwe rijden" volgt is 1 op 13 a 14 goed haalbaar. Rij je wat ruiger, en dat kan goed in deze auto, dan gaat het gebruik wel omhoog, maar blijft binnen de perken.(1 op 11 a 12)
Tot slot is het uiterlijk van deze auto nog steeds heel vlot.

PROBLEMEN

Alleen een uitlaat is vervangen (na vijf jaar). Nadat de remblokken zijn vervangen maakt de auto regelmatig een wat zagend geluid bij het remmen. Hij remt overigens wel goed. Hij is hiervoor al tweemaal terug geweest, tweemaal is het "verholpen" maar het kwam na een aantal maanden toch weer terug. Overigens is de garage in kwestie geen Mazda-dealer, wel een (Ford-) garage die een goede naam heeft.
Verder nooit problemen gehad.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens