Mazda 323 FastBreak 1.5i GLX (2000)

Mazda 323 FastBreak

Uitvoering323 FastBreak 1.5i GLX
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000

Zo'n vier jaar geleden reed ik nog 15.000 of meer per jaar.
Nu rijd ik ecdhter beduidend minder ongeveer 5.000 per jaar.
Ben persoonlijk erg tevreden over Mazda in het algemeen.
Echter bij de laatste beurt raadde de dealer mij aan de distributieriem te vervangen, de auto heeft nog geen 100.000 km gereden maar is wel 9 jaar oud en dit geeft volgens de dealer ook een risico. Dus nogal dure reparatie laten uitvoeren. Omdat de kleppendeksel verwijderd moest worden hebben we ook maar de kleppen laten stellen, wat nog nooit gebeurd is geweest. Tevens APK-Plus.

Bij het ophalen van de auto werd mij door de chefmonteur gemeldt dat er een vreemd geluid tijdens de proefrit uit de versnellingsbak vandaan komt en dit hem toch wel beangtigde. Toen wij van het parkeerterrein wilden rijden hoorden we het allebei.
Mijn vrouw reageerde verbaast dit heb ik eerder nooit gehoord.
We dorsten niet meer te rijden.

Na meerdere gesprekken komen we er met dealer niet uit. Hij betwist dat dit los staat van de Distributieriem vervanging, waarvoor de motor ophanging aan een zijde los moet en de motor gelicht moet worden. Kan hier toch niet wat fout zijn gegaan.
Hij zegt normaal merk je niet zo'n geluid met radio en ventilator aan. Wij zeiden dat we de radio weinig aan hadden, maar met ventilator toch wel dit geluid horen (slijpen, ratelen, rrrrr).

Reparatie met versnellingsbak uitwisselen, ruilbak € 900,00
Als het misschien priciaslagers zijn wat minder maar dan moet de bak ook nog open. Hij zegt zeer coulant te handelen en dat hij netto prijzen hanteerd voor ons omdat dit toch een vreemd geval is.

Eerder vertelde de chefmonteur dat een versnellingsbak toch 300.000km meekan. Ook bij navraag BOVAG en ANWB werd mij de term genoemd ""al te toevallig"". Wat moeten we hiernu mee, graag antwoord.

7,5