Mazda 323 1.3i Millionaire (1994)

Mazda 323

Uitvoering323 1.3i Millionaire
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2006

90.000km
Deze mazda 323 is mijn eerste Mazda. Ik ben er uitzonderlijk goed over te spreken.
Hij rijd super.
Pluspunten: -zuinig(1 op 15)
-Weinig onderhoudskosten
-Lage aanschafprijs (1200 euries)
-Snel op eerste meters ondanks 1.3 motor
-Standaard complete uitrusting

Minpunten -Boven de 110km erg lawaaerig
-Geen stuurbekrachtiging= erg zwaar sturen

166.000 km
Ik heb nog steeds een geweldige auto in deze Mazda. In 6 jaar heb ik amper 600 euro aan onkosten gehad. Gister kreeg ik een mooi aanbod om hem te verkopen, maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen. Hij heeft me nog nooit laten staan. Het bovenstaande blijft van kracht. Ik ben in al die jaren van het beestje gaan houden en bewonder zijn kracht en onverwoestbaarheid. Ik ben al wel naar een andere auto aan het kijken omdat we gezinsuitbreiding krijgen. Hen zal dus een ruimere auto moeten worden. Nu moet men echter niet denken dat er niets in de mazda past: Ik ben er 2 keer mee met een tent op vakantie geweest en dat gaat prima. Als ik ga fietsen in de limburgse heuvels dan leg ik mijn fiets in zijn geheel achterin. Met de banken plat heeft hij een groot laadvermogen.OOk de buitenkant ziet er nog prachtig uit, de lak zit er overal nog netjes op. Olie verbuikt hij ook bijna niet. Niets dan lof over deze auto.Het verbruik is ook geweldig voor een 16 klepper uit '94. 1 op 17 is toch top! Hij doet waarvoor hij gemaakt is: Rijden.

Ik heb nog geen enkel probleem gehad met deze auto.

Probleemloze km

Beste allen, het lijkt erop dat ik afstand ga doen van mijn heerlijke 323. Superbetrouwbaar. Ik wens iedereen zo een auto. Auto is sober, bv geen electrische ramen, geen stuurbekrachtiging. Geluid boven de 100km/u is verschrikkelijk, lijkt wel of je dan gaat opstijgen. Binnenkant beslaat nu en bij vorst ook aan de binnenkant krabben. Voldoende snel, maar in bochten hangt hij goed door.
Onderhoudsvriendelijk, per jaar ongeveer 200 euro aan onkosten.
Water in de kofferbak bij veel regen. Water in het achterlicht. Uitlaat moet regelmatig gemaakt worden(roest).
Maar hij heeft me nooit laten staan.
In de auto kan veel vervoerd worden, bank gaat makkelijk plat. Trekhaak demonteerbaar, ook leuk.
Voor een auto uit 1994 is bovenstaande niet slecht. Alles blijft verder ook "gewoon"werken.
Nu waarschijnlijk door naar een Dacia. De kofferbak van de 323 is te klein voor de spullen van mijn 2 kinderen!

Ingeruild

Ik heb mijn 323 ingeruild tegen een 6 uit 2010. Wegens gezinsuitbreiding was ik toe aan een grotere auto. Eerst heb ik naar een octavia gekeken maar wegens bijzonder positieve ervaringen met mijn 323 ben ik toch weer voor een mazda gegaan. Voor mij is de betrouwbaarheid een zeer belangrijk item. Ik hoop het nu met de 6 net zo te treffen als met de 323.
Deze heeft mij nooit in de steek gelaten. Enige minpunt was de terugkerende roest op de uitlaat. Deze is diverse keren gerepareerd.
Verder heeft de 323 alleen apk beurten gehaden normaal onderhoud.
Ik was bijzonder blij met deze auto.