Mazda 323 1.3i LX (1992)
| Bouwjaar | 1992 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 180 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Heerlijke auto die Mazda 323! Samen met mijn zus heb ik ongeveer anderhalf jaar gereden in de mazdarati. M’n eerste autootje en zo reed ik er ook in, dus veel stoplichtsprintjes met rokende banden, in de bocht ff handrem aantrekken en gewoon af en toe lekker raggen. Ben er niet echt zuinig op geweest en daardoor zoop hij ook flink. 1 op 10 was moeilijk!! maar dat kwam ook omdat ik veel korte ritjes in de binnenstad reed.
Helaas is de wegligging niet echt optimaal. Kwam ook vooral door de smalle bandjes, maar hij helde flink over in bochten en vooral met regen was elke rotonde een avontuur op zich!
Er zat wel heel wat snelheid in dat 1.3tje. Dat had ik van tevoren echt nooit verwacht, maar hij ging als de brandweer! Hij heeft me in die korte tijd dat ik hem bezat nooit laten staan. Altijd starten lopen ook in de winter.
Maar toen moest hij een tijdje geleden gekeurd worden en dat was het einde van mijn Mazdarati driedrieentwintig met z’n halve V8.
Uitlaat was lek. Was tijdens de vorige APK al zo, maar was toen heel mooi dichtgelast, zodat hij er toch doorheen kwam. Na een week was ie weer lek, maja kon weer een jaar rijden;)
Verder waren de remleidingen naar de gallemiezen, remblokken naar ze moer, banden naar de filistijnen en weet ik wat nog meer.
De keurmeester adviseerde mij om de auto naar de sloop te brengen, omdat de kosten hoger waren dan de auto waard was. Dat telefoontje herinner ik me als de dag van gister. Einde eerste auto.
Echt super veel plezier aan gehad en ben m’n opa en oma heel erg dankbaar want van hen hebben m’n zus en ik de auto gekregen.

Mazda 323 (1991) - In het Wild

Een Maybach is eigenlijk maar €36.000 duurder dan een reguliere S-klasse