Lancia Lybra SW 2.4 JTD LX (2001)

autoreview

Lancia Lybra SW
Lancia Lybra SWLancia Lybra SWLancia Lybra SWLancia Lybra SWLancia Lybra SWLancia Lybra SWLancia Lybra - interieur

Signalement

UitvoeringLybra SW 2.4 JTD LX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf148.000 km
KM-stand laatst148.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Lancia Lybra SW 2.4 JTD LX

 • 148.000 km

09-02-2009 * 1ste update * 153.000km

De Lancia nu ruim een maand in het bezit, en zoals verwacht tovert de Lancia nog steeds een zeer grote glimlach op mijn gezicht bij het naderen van de auto. Er zijn nu ruim 5.000 km onder de banden door gerold. De eerste indrukken zijn onveranderd, de tweede indrukken zijn zo mogelijk nog positiever.

Geen rammeltje, kraakje of storing anders dan het parkeerlicht linksvoor dat vervangen diende te worden. Je gebruikt het niet vaak, maar al op het moment dat je de lichten aanzette begon het "check" lampje in het dash rood op te lichten en verscheen de juiste, bijbehorende waarschuwingsindicator in het Lancia boordsysteem te branden. Na het vervangen van (beide!) lampen, geen verdere storingen gehad. Kosten van 1 H6W lampje bij de automaterialen winkel: € 6,-. Relatief duur voor een lampje, maar wellicht elders goedkoper te verkrijgen.

De auto rijdt met cruise control aan (100-120 kmpu), ruim onder de 3000 toeren, gemiddeld 5 liter op 100 km. 1:20 dus al gerealiseerd. Enkele (positieve) uitschieters ook al gehaald, met als beste resultaat zo'n 4,7 liter op 100 km. Echt onverwacht zuinig valt er zeker te rijden met deze diesel! Kanttekening: mijn dagelijkse woon-werk afstand is ca 75 km (enkele reis). Dus er zitten veel snelweg km's bij (logisch natuurlijk, anders zou je ook geen diesel aanschaffen...). Door het alarmsignaal dat is ingesteld op 145 km/h, heb ik de auto nog steeds niet voluit gereden. Wellicht toch eens de Deutsche Autobahn opzoeken. Aan alles is echter te merken dat ook bij 145 km/u de Lancia meer dan voldoende reserves heeft om hoogst illegale snelheden op de teller te zetten.

De teller loopt al aardig richting 160.000 km, en dus hard op weg naar mijn eerste beurt voor deze Lancia. Waarschijnlijk is dat ook het moment van de volgende update.


08-01-2009 * Z.G.A.N. * 148.000km

De eerste 1.000km met mijn nieuwe tweedehands auto zijn goed bevallen; alleen heb ik de auto nog niet voluit kunnen laten rijden vanwege de gladheid op de weg. Eerste ervaringen zijn zeer positief. To be continued...

4,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens