Hyundai Santa Fe (2022)

autoreview

Hyundai Santa Fe (2022)

Signalement

Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2023
KM-stand bij aanschaf15 km
KM-stand laatst1.300 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Maatje groter

 • 1.300 km

Van een Vitara naar een Santa Fe, voornaamste reden voor de inruil was dat we een maatje groter wilden en een wat zwaardere auto om de 1500 kg wegende Hobby te trekken.

Eerste 1300 km binnen twee weken gereden met overheersende positieve indrukken. Ruim van binnen, smaakvol interieur, lekkere zit met prima verstelbare stoelen, stil motorgebeuren en ruime kofferbak. Stuurt prettig.

Minder is het flipperkastachtige dashboard en het steeds weer (elke rit) moeten uitzetten van he Lane Following Assist systeem en het automatisch bijsturen hiervan als een witte doorgetrokken streep te dichtbij komt. Dit overkwam mij in de Benelux tunnel hetgeen een gevecht werd tegen het LFA met gevolg enige slingeringen en commentaar van de rechterzijde of ik wat beter wilde opletten.

De piepjes en bliepjes van het systeem en de Garmin dashcam wedijveren om de meeste indruk. Jammer dat dit niet definitief is uit te zetten.
De gebruikshandleiding heeft de omvang van een Statenbijbel en is niet altijd logisch ingedeeld, klokje naar 24 uur instelling ipv. am/pm heeft mij 30 minuten geduurd te vinden, inclusief downloaden van QR code, kan beter. Ik vermoed dat het Koreaans direct vertaald is naar het Nederlands zonder aanpassing aan het NL taalgebruik.

Als de eerste 10,000 km er op zitten ga ik het verbruik eens meten, tegen die tijd hebben we ook wat caravan kilometers gemaakt en is een update op zijn plaats.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens