| Uitvoering | Santa Fe 1.6 T-GDI PHEV AWD Premium Plus Sky |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 57.017 km |
| KM-stand laatst | 60.559 km |
Zojuist aangeschaft
Wij willen graag erop uit in Europa en met de vorige auto kon dat uiteraard maar bagage mee en bestemming beperkt. We hebben 2 grote auto’s gehad hiervoor een Chrysler Grand Voyager Stow&Go 3.0 V6 waarbij onze kids ieder een eigen stoel hadden wat een relaxte auto was dat. Ook een 2.7L V6 Hyundai Santa Fe gehad, 5-man, een doodle met grote dakkoffer naar Italië. Hield niet over maar ging prima.
Nu kids uit huis willen we er heerlijk opuit trekken met onze 2 hondjes. Daktent gekocht, uitgeklapt 200x240 en voor 2 ruimte zat. Een PHEV voor het eerst gezien onze ritjes veel 20-40km heen terug zijn of verder weg. Kunnen thuis opladen en werk vanuit huis. Luxe uitvoering gekocht, panorama dak en stoelen in alle mogelijke richtingen te verstellen en ook met ventilatie en verder allemaal extra’s om te ontdekken.
Eerste indruk
De eerste kilometers zijn afgelegd en opgesplitst in een lange rit naar België en 2 dagen later naar Duitsland en weer terug. Diverse 150-180 kilometer ritjes en veel Max 50 kilometer heen/terug.
Gebruik CarPlay en niet de interne navigatie en schakel zelf tussen de automatisch en PHEV stand (motor aan) zodra ik op de 80 km en snelweg rijd.
Hierdoor altijd voldoende accu binnen de bebouwde kom. Of op de terugweg toch eerst de accu gebruiken om het electrische deel volledig te benutten. Het verbruik snelweg lange stukken is een krappe 7l/100 over 350km aan een stuk zonder bijladen. Niet slecht voor bijna 2000kg. Tank benzine en veel in de buurt en ‘s avonds laden dan 3l/100 op 1 tanklading. Denk sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Sommige rijbulp systemen vindt ik irritant maar de lane assist waarschuwing maar ook het bijsturen eenvoudig via het stuur uit te zetten. Zitcomfort voor mij 179cm echt perfect. Alles in te stellen, verwarming en verkoeling. Panoramadak heerlijk en het audiosysteem erg helder en geen ‘boemie’ installatie zoals ik dat prettig vindt.
Al met al een heel andere auto en ervaring maar valt me niet tegen nu wel meer op mijn Flitsmeister vertrouwen want nú rijdt ik onbewust vaak iets te hard, niet veel maar in NL tikt een paar kilometer al lekker aan ik ben me dus minder bewust van de omgeving d.w.z. ik was meer actief met het verkeer bezig voor me maar nu moet ik voor- en achter meer opletten.
Nu op naar de ingeplande 60k beurt.
Ben toch inmiddels benieuwd hoe een Ioniq9 zou rijden, Tsja vol elektrisch maar bezoek familie 425km kan zonder bijladen en veel ruimte.