Hyundai Excel 1.3i SE (1999)
Uitvoering | Excel 1.3i SE |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Na mijn vorige auto iets te lang te hebben gehouden zocht ik een betrouwbare no-nonsense auto voor een redelijke prijs. De Excel viel me op vanwege zijn lage gewicht, redelijke formaat en moderne motor en de lage vraagprijzen. Voor slechts E 6500,- kocht ik een 4 jaar oude auto, die echt in nieuwstaat was. Autobedrijf Dorrestijn in Veenendaal bedankt!
De buitenmaten zijn compact, terwijl de auto van binnen (voor) lekker ruim is. Zelfs voor iemand van 1.94m. Ook de riante kofferbak bevalt me goed. De auto is erg zuinig bij redelijk rustig gebruik. Ik rijd zelden echt korte ritjes. In de winter loopt de Excel plm. 1:14 en in de zomer 1:16. De zuinigste tank tot nu toe is 1:19 op de terugrit vanuit Frankrijk.
Minder goed bevalt mij de soms wat tegenstribbelende versnellingsbak en de wegligging met de stendaardbanden. Dat laatste verbeterde overigens spectaculair na de montage van 15’ LM velgen met 175mm banden (Conti ECO Contact).
Na een grote beurt bij Hyundai dealer Ab van de Braak in Amsterdam lekte de benzinepomp bovenop de uitlaat. In plaats van excuses voor de levensgevaarlijke staat waarin ik mijn auto terugkreeg, ontving ik bij reclamatie de volgende dag nog een nieuwe nota á 160 euro(!) voor de reparatie van de benzineslang die gescheurd was tijdens de beurt. Die nota hoefde ik na de nodige uitleg niet te voldoen, maar excuses heb ik nooit gekregen.
Verder is het een probleemloze auto die me nog nooit in de steek heeft gelaten.