Hyundai Excel 1.3i SE (2000)

autoreview

Hyundai Excel 1.3i SE (2000)
Hyundai Excel 1.3i SE (2000)Hyundai Excel 1.3i SE (2000)Hyundai Excel 1.3i SE (2000)Hyundai Excel 1.3i SE (2000)Hyundai Excel 1.3i SE (2000)Hyundai Excel 1.3i SE (2000)Hyundai Excel 1.3i SE (2000)Hyundai Excel 1.3i SE (2000)Hyundai Excel 1.3i SE (2000)

Signalement

UitvoeringExcel 1.3i SE
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf183.288 km
KM-stand laatst183.288 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Hyundai Excel 1.3i SE

 • 183.288 km

Na lang sparen in mei 2015 was het zover. Het rijbewijs had ik al ruim een halfjaar en het werd eindelijk eens tijd om aan een Hyundai Excel te komen. Na een weekje zoeken op Marktplaats kwam er eindelijk de Excel aanbod die ik wilde hebben; een drie deurs, blauwe kleur, elektrische ramen en spiegels en natuurlijk niet te duur.

Bij aanschaf was de kilometerstand 183.288. Deal was snel gemaakt na het proefritje. Dit werd de auto. Tijdens het ritje naar huis moest ik even wennen aan de schakelpook, dat de Koreanen toen nog niet zo'n geweldige schakelbakken kon bouwen was al bekend.

De eerste weken moest ik nog even wennen van een 'comfortabele lesauto interieur' naar een 'budget interieur'. De stoelen zijn niet zo comfortabel, geen leuning om even op te steunen of een frisdrank houder ontbrak ook waardoor je dus een blikje verplicht bent om op te drinken voordat je gaat. Vanuit een technische hoek gekeken kwam een week na de aankoop tijdens het rijden een trillend ijzergeluid ergens uit de auto als ik het gaspedaal deed indrukken in z'n (2, 3 of 4). Om deze hele review kort samen te vatten als die te lang is; een super fijne en betrouwbare auto voor weinig geld. Als de auto (een) goede eigenaar(s) heeft gehad, dan kan de auto best lang meegaan.

oktober 2015 - 186.xxx
Ergens in oktober heb ik de distributieriem laten vervangen voor €60,- en tot op heden rijdt de auto nog steeds perfect.

9 december 2015 - 187.481 ongeluk
Rond 15:40 u. 's middags een ongeluk gekregen met een Volkswagen bestuurder die achter een uitvoegstrook van een file de rotonde opschoot. De voorkant van een auto was helaas een puinhoop te noemen maar dit toont aan dat de Excel niet bepaald stevig is voor een ongelukje. Weken na het ongeluk bleef ik twijfelen om de Excel te behouden of eens te gaan kijken voor een nieuwe auto...

januari 2016 - 187.490
Na een lange tijd tijdens de kerst besloten om de Hyundai Excel te behouden. (Reden: Auto had nieuwe Ecocontinental banden vier stuk, nieuwe distributie riem en was technisch zeer goed onderhouden). In de tussentijd een voorbumper, koplampen, ruitensproeier bakje, en nog een paar dingetjes van een andere sloop Excel afgehaald. De bumper opnieuw gespoten in de carrosserie kleur en nieuwe accu gehaald. Reparatie van het ongeluk goedkoop weggewerkt voor €90,- - goedkope eenmans garage heeft het netjes en mooi weer kunnen maken.

187.490
Auto rijdt weer als een zonnetje, de voorkant van de auto ziet er perfect uit. Raammechanisme aan de bijrijders kant werkte een keer niet, paar harde slagen op de deur en hij werkte weer naar behoren. Na de winter begon er een roest plekje te verschijnen boven de achterbumper, achterwiel, deze meteen weggewerkt in de lente.

In mei 2016 is de motorolie nog ververst vanwege een of andere mayonaise kwakje op de olie dop. Tot op heden een super toffe auto die mij nog niet in de steek gelaten heeft.

197.122
De APK keuring is weer eens gedaan en de auto is zonder mankementen er door heen gekomen. Het is tijd dat deze Koreaan eens een grote onderhoudsbeurt krijgt en er weer 15.000 kilometer tegen aan kan. Wat mij op viel is dat de laatste weken het olie nauwelijks nog verbruikt wordt, soms was dit 1 liter per 1.000 kilometer. Nu ben ik ongeveer 1.000 kilometer verder en er is nauwelijks olie van de stok afgezakt. De motor klinkt voor de rest prima maar het is tijd om van de minerale olie af te stappen en synthetic olie erin te gooien.

Verbruik
Het benzine verbruik van de auto is best super zuinig te noemen. De auto staat geregistreerd met een energie label B, hij verbruikt ongeveer 5 tot 6 liter per 100 kilometer. Dit komt vooral doordat ik op de autobanen niet harder rij als 110, binnendoor amper remmen en indien mogelijk is meteen doorrijden of vaak de auto uitrollen bij voorrangskruispunten en stoplichten. Met een volle tank van ongeveer 40 - 45 liter ziet mijn auto maar één keer per maand het tankstation.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens