Honda Insight 1.3 i-VTEC Comfort (2010)
Uitvoering | Insight 1.3 i-VTEC Comfort |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
De eerste 3500km zitten er op met de Honda Insight, de eerste ervaringen zijn zonder meer positief.
Het is een auto die uitnodigt om lekker relaxed te rijden, de cvt bevalt bijzonder goed, zoals al meer gebruikers aangeven is het beslist niet nodig om de motor boven de 3000 toeren te jagen.
Het comfort van de wagen is zonder meer goed, stille motor, goede stoelen,dashboard ziet er leuk futuristisch uit.
Zijwind gevoeligheid zou wat beter kunnen, vind de wagen op de snelweg een beetje nerveus, bekrachtiging zou voor mij een stuk minder mogen op hogere snelheden.
Bij de dealer geinformeerd of dit aangepast kan worden, volgens hem is dit niet mogelijk, gaf aan om de spanning van de voorbanden wat lager te doen, maar niet lager dan 2.0 bar.
Kortom ik ben een tevreden Honda rijder, enige minpunt voor mij is de nerveuze besturing op de snelweg.
Honda Insight 10000km
De eerste 10.000km zitten er op, ben nog bijzonder content over het rijden in de insight. Ben inmiddels wel gewend aan de stuurbekrachtiging, al zou het naar mijn mening wat minder bekrachtigd mogen zijn bij rijden op de snelweg. Het start/stop systeem heeft alleen de eerste paar maanden gewerkt, afgelopen maanden werkt dit niet meer, waarschijnlijk wordt het accupakket met mijn rijgedrag onvoldoende opgeladen, elke dag 2x20km woon/werk verkeer grotendeels over de snelweg, gemiddeld één keer per week een langere rit circa 2x65km. Verder is het mij opgevallen dat de cvt bij vrieskou in de file niet zo soepel oppakt wil nog wel eens een beetje schokkerig gaan bij versnellen.
Resumerend kan ik zeggen tevreden te zijn over het rijden met de insight.
Verbruik
Het gemiddelde verbruik is 5,4liter / 100km. Zou gunstiger kunnen zijn als het start/stop systeem beter had gewerkt.
Start-stop systeem
Afgelopen week even langs de Honda dealer Verhagen in Rotterdam gereden, had geen afspraak maar reed langs en dacht zal toch eens informeren naar het functioneren van het start-stop systeem. Er was direct gelegenheid om even te kijken (goede service), bleek dat het systeem goed functioneerde.
Ben toen even een proefritje met een monteur wezen maken,bleek dat mijn voorzichtige rijden er de oorzaak van was dat het systeem niet goed functioneerde, na een aantal keren fors remmen werkte het systeem weer. Verder moet ook niet de voorruitontwaseming aanstaan in combinatie met de airco dan zal het start-stop systeem ook niet functioneren. Conclusie is dus dat mijn "nieuwe rijden", bij een stoplicht wagen zo veel mogelijk uit laten rollen niet bevordelijk is voor het functioneren van het start-stop systeem.