Honda Civic 1.4i LS (2002)
Uitvoering | Civic 1.4i LS |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Ik rijd al sinds 1984 in diverse Honda Civic’s en 1 keer overgestapt naar een Rover 214 en allen nieuw gekocht.
Ik ben blij dat ik weer in een Honda rijdt daar ik deze wagens doorggaans altijd betrouwbaar vind en de modellen me aanspreken.
Ik rij in een Yumee uitvoering wat inhoud dat het een LSI uitvoering is met de prijs van een S uitvoering. Was destijds een actie van Honda.
Je kreeg toen ook nog subsidie voor zuinige en schone auto wat het alleen maar interesanter maakte om deze auto aan te schaffen.
Vervolgens nog een mooie set velgen (type Type R) er onder laten zetten en mistlampen en een aluminium look dashboard waar na die voor mij wel af was.
De wagen rijdt fijn en is best pittig.
Alleen na een vakantie in Frankrijk merkte ik toch wel dat je wat pk’s tekort komt in het heuvelachtige landschap.
Maar hier in Nederland geen probleem.
Mijn vrouw vroeg nog in de showroom wat vind je nou zo mooi aan die auto, maar ja als je al jaren redelijk probleemloos Honda rijdt is het vrij makkelijk te beantwoorden.
Het model sprak me aan en je ziet ze niet veel (helaas voor de importeur) en je rijdt dus niet in een allemans auto.
Het nieuwe model is echt gaaf en hopelijk komen er daar meer van op de weg.
De wagen rijdt gemiddeld 1 op 14 en dat vind ik prima.
Ik rij nog het meest in de stad.
2005/2006
Ik heb een klein probleempje met de koppeling gehad, kraken bij intrappen, wat een bekend verschijnsel was volgens de dealer en dit werd onder garantie verholpen.
Vervolgens nog een krakende bestuurdersstoel en een beetje roest op de lastnaden van de portieren.
Dit laatste had de dealer nog niet meegemaakt maar alles werd onder garantie prima verholpen.
Tevens deed mijn indash cd wisselaar wat vreemd.
Geeft regelmatig een error aan.
Heb hem eruit gehaald en laten nakijken.
Net zoals mijn vorige Civics een heerlijke auto.
06-07-2007
Inmiddels maar eens een update.
Het is nog steeds een fijne wagen.
Vorig jaar zomer is het mechanisme van de automatische deurvergrendeling van mijn linker deur vervangen. Er was een palletje afgebroken.
Vond het redelijk vroeg dat zoiets kapot ging, na 3,5 jaar maar het was niet anders.
Kostte toch zo € 185,00.
Inmiddels zit ik wel regelmatig op het internet te kijken naar een nieuwe model.
Civic.
Ik zou hem graag in de sport uitvoering willen en in blueish metallic.
Die kleur vind ik wel heel apart.
Twijfel alleen nog tussen een 1.4 of 1.8 motor.
Normaal maak ik geen proefrit in een Honda, was nooit nodig.
Maar nu zou ik wel willen weten hoe die 1.4 motor is.
Dus wie weet.
Update 12 december 2007.
Eindelijk is het dan zover.
Ik heb een Civic besteld in de kleur en uitvoering die ik graag wil.
Hoop hem volgende week vrijdag de 21e op te halen.
Hierover zal ik uiteraard ook weer het een en ander over mededelen.
En over mijn nu nog huidige Civic zal ik dan de laatste zeer positieve dingen schrijven om hiermee waardig af te sluiten.
Update 21 december 2007.
Vandaag mijn ’oude’ auto ingeruild voor een mooi nieuw model Civic.
De oude was een prima wagen met een gemiddelde benzine consumptie van 1 op 13,5.
Heb met veel plezier in deze wagen gereden en hoop dat ook weer te gaan doen in mijn nieuwere.
Voor de volgende gebruiker wens ik heel veel rijplezier met deze Yumee uitvoering en ik weet zeker dat ie er nog lang plezier van zal hebben.
Een review over mijn nieuwe Blueish uitvoering volgt.
Eindstand kilometers was 61104 in 5 jaar en 6 weken tijd.