Honda Accord 2.0i Jewel (1998)
Uitvoering | Accord 2.0i Jewel |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Deze auto inmiddels ingeruild op de BMW 325Ci, welke uiteraard van een andere klasse is. (Met bijbehorende prijsklasse, 2e hands duurder dan deze nieuw).
Omdat ik op zoek was naar een grote ’veelreizer’ om iedere dag Groningen - Leeuwarden op en neer te cruisen, viel mijn oog op de betrouwbare Honda Accord 2.0i op LPG G3. Vergeleken met mijn vorige auto veel meer luxe; airco, cruise control, G3 installatie, ruimte en stuurbekrachtiging.
De motor is vrij goed, al is het wel een toerenmachine, wat de auto echter niet uitlokt voor wat betreft ’rijgedrag’. 133 pk is genoeg voor een top van 205 km/uur op de teller. Een optrekwedstrijdje is best mogelijk, maar ook hier lokt de auto niet toe uit. Maar misschien ben ik teveel gewend aan kleinere autos.
De stoelen zijn prima, ook voor langere mensen (ik ben 1.93m). In één ruk naar Zwitserland rijden is geen probleem. De auto is best zuinig, 1 op 9 a 1 op 10 op LPG was haalbaar. Lange einden op benzine resulteerde in 1 op 12.
Het uiterlijk van de auto kan ik kort over zijn, ik vind het een mooi model. Een soort van uitgerekte coupe. En zeker met de dubbele uitlaat met sierstukken (origineel Honda; Jewel uitvoering) een dikke auto om te zien.
Al snel had ik de auto ontdaan van zijn standaard 185/65/15 velgen/banden. Want deze zijn mijns inziens niet toereikend voor de wegligging die de auto kan bieden. Ik heb ze vervangen door 205/16/55 velgen/banden. Wat ervoor zorgde dat de wegligging, maar vooral de remweg ontzettend verbeterden. Ook het uiterlijk van de auto was dan een stuk beter.
Ik heb ongeveer 1,5 jaar met veel plezier in deze auto gereden. Goedkoop cruisen.
De Honda was superbetrouwbaar, maar toch waren er ’kuurtjes’, waarvan het meerendeel typische Accordkwalen zijn.
- Hij rammelt/kraakt. In tegenstelling wat mensen misschien beweren (mijn broer heeft zijn accord nog steeds), hebben accords gewoon wat bijgeluidjes. Ergens diep in het dashboard zit een irritant kraakje. Net als een andere MyReview kraken de voorveren wanneer het koud is.
- De motor is net een dieseltje wanneer hij koud is. Maar zodra hij warm is loopt hij prachtig. Mede dankzij balansassen.
- Windgeruis langs de voorruiten. Maar - dan ook flink - dit merk je vooral omdat de auto zelf verder heel stil is.
- Af en toe storingen met rijden op LPG. Stationair liet wat te wensen over, soms wil hij daar ook niet op starten.
- De automatische antenne is stuk. Schijnt altijd stuk te gaan.
- De kofferbak lekt; erg lastig. Schijnt door kapot rubbertje/afwatering te komen.
- Vooruit viel uit de geleider. Standaardkwaaltje, wordt door een dealer al wachtende opgelost.
Verder had de Honda een onverklaarbare aantrekkingskracht op parkeerschades, maar daar kan hij zelf ook niets aan doen.