Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 130pk Platinum (2005)
Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 TDCi 130pk Platinum |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Luxe Wagen
Wat een heerlijke, luxe auto!
Na een grote station (Mazda 626) gekozen voor een nog iets grotere, maar vooral veel luxere Mondeo Wagon. De uitvoering Platinum is gevoerd in de laatste verkoopjaren van dit model. Dit staat voor: full options. Jammer dat ESP ontbreekt, maar verder zit alles er op en er aan.
De motor is krachtig en, eenmaal op kruissnelheid, heerlijk stil: bij 120 km/uur in de 6e versnelling de cruise control aan en je hoort alleen de rijwind.
Het verbruik volgens de boardcomputer komt niet erg overeen met het werkelijke gebruik. Dat verbruik ligt, bij een mix van stads- en snelwegverkeer bij 1:15. Maar ja, 1500 kg verplaatsen kost nu eenmaal energie.
Leuk detail: het audiovolume is snelheidsafhankelijk, zodat je het volume tijdens het toenemen van de rijwind niet opnieuw hoeft in te stellen, ideaal!
De stoelen zijn in deze uitvoering uitgevoerd in half leer/half stof en ietwat gekuipt. Dit zorgt voor een stevige, comfortabele zit. Beide stoelen zijn electrisch 8-voudig instelbaar en beide verwarmbaar, wat het zitcomfort zeer ten goede komt.
De gebruikte materialen in de auto zijn prima. De afwerking in orde, maar kan op sommige punten beter. Zo is de aansluiting van de deurbekleding op het portier wat knullig.
De auto heeft ons, met dakkoffer en volgepakte vouwwagen, tijdens de afgelopen zomervakantie prima vervoerd naar Kroatie. Het motorvermogen is ruim voldoende om zelfs deze combi vlot te verplaatsen, ook berg op.
Wel zou ik de auto willen chiptunen, omdat in de lage toerentallen het koppel nog niet heel hoog is. Gevolg, soms een twijfelende of zelfs afslaande motor. Eenmaal op toeren heeft de TDCi 130pk-motor, door de variabele turbo, een boost-functie als er geplankt wordt: er komt tijdelijk 40Nm exta vrij, en geeft een heerlijke duw in de rug!
Storingen hebben wij, na een half jaar deze auto in ons bezit te hebben, nog niet aan gehad.
Kortom, een heerlijke, ruime, vlotte comfortabele gezinsauto!