Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Platinum (2006)

autoreview

Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord MondeoFord MondeoFord Mondeo

Signalement

UitvoeringMondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Platinum
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2020
KM-stand bij aanschaf251.302 km
KM-stand laatst269.066 km
Lezerswaardering: 22%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

de "nieuwe""

 • 251.302 km

Ik ben blij weer in het bezit te zijn van een Mondeo met een acceptabele kilometerstand van 251.302 km! De vertrouwde omgeving geeft mij veel vertrouwen in een fijne rijervaring en daar ben ik heel erg blij om.

Verdere ervaringen met de Mondeo.

 • 269.066 km

Ja, beste AutoWeek-mensen, sinds de aanschaf op 29-12-2020 dus maar 17.764 km gereden. En daarvoor schaf je natuurlijk geen diesel aan. En om het nog duidelijker te maken: Sinds de aanschaf heb ik er slechts 12.181 km zakelijk mee gereden. Privé waren het dus maar 5.583 km! Gemiddeld per maand dus slechts zo’n 430 km. Wat je vanwege dat ellendige virus dus allemaal moet meemaken!
Toen dat virus zich aandiende, reed ik nog met m’n vorige Mondeo. M’n 4e van hetzelfde type. Maar ik moest wel iets anders gaan zoeken, omdat de volgende onderhoudsbeurt zwaar over zijn waarde zou uitkomen, vanwege nodige reparaties. Ik besloot hem toen in oktober 2020 in te ruilen op ’n Saab 9-3 Estate 1.9 TiCD, 150 pk, bouwjaar 2006. Maar ik hield daarbij geen rekening met m’n leeftijd. Wat dat betekent? Als je ouder wordt, dan kun je je nou eenmaal moeilijker aanpassen aan de dingen, die veranderen. Als de tijd er komt, dan zul je dat zelf ook gaan merken. Ik, in m’n late 73, kon dus absoluut niet wennen aan al die veranderingen, waarin de Saab de voorsprong had op zo’n Mondeo. Vooral in het donker werd dat zelfs gevaarlijk. Ik moest veel te vaak zoeken naar bedieningselementen en werd daardoor afgeleid van ’t verkeer. En daarom ruilde ik hem maar weer in op ’n Mondeo. In de hoop, dat ik weer opdrachten zou krijgen.
Maar de laatste die ik kreeg was op 17 maart 2020 en de volgende kwam pas op 28 augustus 2021! Ruim 1½ jaar dus thuis zitten wachten op ’n nieuwe opdracht! En als je ’t dan moet doen met ‘n niet eens volledige AOW, dan wordt de soep verrekte dun! Maar gelukkig kwam ’t dus op 28-08-2021 weer ’n beetje op gang. Alleen moest er dus ’n andere Mondeo komen en die vond ik op marktplaats. De Saab heb ik hier dus na slechts ’n goede 1.300 km op ingeruild. Maar ’t was, vanwege m’n geringe budget, ‘n “inruil koopje”. Afwachten dus, hoe hij ‘t zou doen waarvoor ik hem nodig had. Maar wat bleek? Hij bracht me feilloos naar de plaatsen waar ik naartoe moest. En dat waren: 1 x naar Dresden, 1 x naar Hamburg, 1 x naar Grenoble, 2 x naar Marseille en 2 x naar Avezzano. En Avezzano ligt zo’n 100 km voorbij Rome. Probleemloos! En kijk ook maar eens naar m’n verbruiksmonitor! Ik kan er niet over klagen. En ook de APK-keuring verliep zonder problemen, evenals de grote servicebeurt, waarbij geen enkel gebrek werd geconstateerd.
Het enige beklag is de bestuurdersstoel. Die is elektrisch verstel- en verwarmbaar. Maar dat functioneert allemaal niet. Hij laat zich wel verstellen, maar zakt dan weer terug naar de laagste stand en bovendien is hij doorgezakt. Ik ben er dus naar aan ’t zoeken, of ik via sloopbedrijven aan ’n stoel kan komen, die wel normaal functioneert.
Maar mijn conclusie blijft: Mijn “inruil koopje” doet ’t gewoon fantastisch en voldoet aan alle eisen om in te vullen waarvoor ik hem nodig heb! Nu nog voldoende opdrachten!

4,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens