Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Trend (2006)

autoreview

Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Trend (2006)

Signalement

UitvoeringMondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Trend
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf121.400 km
KM-stand laatst147.011 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Fijne auto, maar....

 • 142.857 km

Een andere baan waarin veel meer kilometers gemaakt moeten worden is de reden tot aanschaf van een diesel. Het rijden in een Volvo S60 2.4 wordt met 40-50.000km per jaar namelijk wel een erg
kostbare zaak. Maar ja, je bent wel verwend met zo'n Volvo.

Met een budget van ca. € 10.000,- op internet op zoek naar een auto die aan een aantal eisen moet voldoen. Minimaal 1500kg trekken, ruimte voor een bestuurder van 2 meter en een goede inruilprijs voor de Volvo. Je komt dan snel bij Vectra's, 407's etc.. Na eerst met een 407 te hebben gereden viel deze mooie auto af: geen cuise control en een matige inruilprijs. Verder zoekend op internet kwam ik de Mondeo tegen bij Autobedrijf 't Centrum in Eethen. Een jonge auto (2006) een goede km-stand (121000km) maar wel ver weg (175km). Via de mail contact gezocht met het bedrijf. Kreeg snel en correct informatie terug en de indicatie inruilprijs was ook redelijk (zeker in verhouding tot de vraagprijs van de Mondeo). Wij op een zaterdagochtend naar Brabant. Komen in de showroom van het keurige bedrijf en de verkoper (bleek de eigenaar te zijn) noemt ons bij naam en serveert verse koffie. De auto ziet er perfect uit en na een proefrit hebben wij de auto gekocht. 2 weken later halen wij de auto op en alles wat wij hebben afgesproken is gedaan met 2 nieuwe voorbanden op de koop toe (ze vonden de banden niet goed genoeg!).

ERVARINGEN:
De auto rijdt goed en ik pas er goed in. Het verbruik valt erg mee. Ik was uitgegaan van 1:16, maar in de praktijk blijkt 1:18 vaak makkelijk haalbaar. Ook het rijden met de caravan gaat goed. Zeer stabiel en ruim voldoende trekprestaties. Een fantastische koop zou je zeggen, maar dat valt helaas toch wat tegen. Na ruim een maand rijden begint de auto te trillen met remmen, in te houden en behoorlijk te roken wanneer er prestaties worden verlangd. Gebeld met de garage. In goed overleg kon ik naar een locale dealer om diagnose te laten stellen. De kosten bleken nogal hoog uit te valen en ik werd verzocht naat Brabant te komen (dit was oorspronkelijk ook afgesproken. Bij dure reparaties zou ik naar de garage terug). Op een zaterdagochtend zijn de remschijven afgedraaid en is de EGR-klep vervangen. De auto reed weer goed. Echter 3 maanden later weer hetzelfde probleem: trillende remmen en roken en inhouden. Weer contact met de garage gezocht. Zij vonden dit zeer vervelend en wilden de auto graag terug om de klachten te verhelpen. De auto gebracht op een dag dat ik voor mijn werk in de buurt was en een leenauto meegekregen. Ruim een week later heb ik de auto weer opgehaald (auto was eerder klaar, maar ik was niet eerder in de buurt). Nu waren de injectoren en de remschijven vervangen (reparatie van meer dan €1.000,-). Sindsdien rijdt de auto perfect. Maar de kwaliteit van de garage maakt dat de aankoop geen miskoop is geweest. De uitstekende service maakt dat het totale beeld van de auto positief is. Het is dan ook logisch dat dit bedrijf finalist van de dealer van het jaar 2010 verkiezing is geweest.

SAMENGEVAT:
De Mondeo is een fijne auto gebleken, maar ook een auto met de nodige problemen. Het is dat Autobedrijf t'Centrum uit Eethen nog weet wat service is, anders was het een kostbare zaak geworden.

Auto ingeruild

 • 147.011 km

Het aantal kilometers werd volgens mijn werkgever wel erg hoog. Reden om een leaseauto in te zetten en voor mij de aanleiding om de Ford in te ruilen. Deze hebben wij ingeruild voor een Toyota Aygo 5 drs Cool. Als leaseauto heb ik voor een Hyundai I30 CW 1.6 CRDI HP I-Motion Blue Drive gekozen.

Terugkijkend op de Ford Mondeo kan ik niet anders zeggen dan dit een bijzonder fijne auto is geweest, zeker nu de problemen verholpen zijn (nogmaals complimenten aan Autobedrijf 't Centrum in Eethen). Graag had ik er nog een ton bij op gereden (ca. 2 jaar), maar ik begrijp de werkgever ook. Over de Hyjndai zal ik ook een review gaan bijhouden

3,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens