Ford Mondeo (2012)

Ford Mondeo (2012)

Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2018

Even tussen rapportje

Ik heb de Mondeo begin 2018 gekocht. Het was een import auto welke waarschijnlijk een paar jaar stil had gestaan. Mondeo Mk 4,5 Station, 163 Pk, diesel.
Bouwjaar 2012 en dus oppassen als er nog maar 60K op de teller staan.
De auto komt via Sutherland Joure. Een dealer waar ik al mijn hele leven kom en als zeer vertrouwt ervaar. De Mondeo zag eruit als nieuw. Geen krassen of gebruikssporen te vinden, echt helemaal niets! Dus uitgebreid bekeken of het een schade auto was. Niets gevonden. Ik heb de auto gekocht en wat ben ik er blij mee. Hij rijdt als nieuw en ook de zwaardere motor is een genot. Ik heb meerdere Mondeo's en S-Maxen gehad en kan dus vergelijken. De eigenwijze groen kleur kom ik nooit tegen en is volgens mij nooit in Nederland op de markt geweest. Na ca. 5000 km viel de motor stil. Een scheur in de turbo-slang. De slang was uitgedroogd. Weer een teken dat de auto lang stil heeft gestaan. Bij het plaatsen van de winter banden bleken de zomer banden, met nog 6 mm profiel aan de binnenzijde ook vol scheuren te zitten. Ook dit lijkt een gevolg van lang stil staan.
Verder geen rare kosten gehad. Wel een mooie dakspoiler achterop geplaatst.
Het verbruik is met 7 liter per 100 km niet heel laag maar dat ligt aan mijn onrustige rechtervoet.
Deze Mondeo blijft nog wel even!!!!!!!

4,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens