Ford Mondeo (2012)

autoreview

Ford Mondeo (2012)

Signalement

Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2018
KM-stand bij aanschaf60.000 km
KM-stand laatst97.000 km
Lezerswaardering: 75%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Even tussen rapportje

 • 97.000 km

Ik heb de Mondeo begin 2018 gekocht. Het was een import auto welke waarschijnlijk een paar jaar stil had gestaan. Mondeo Mk 4,5 Station, 163 Pk, diesel.
Bouwjaar 2012 en dus oppassen als er nog maar 60K op de teller staan.
De auto komt via Sutherland Joure. Een dealer waar ik al mijn hele leven kom en als zeer vertrouwt ervaar. De Mondeo zag eruit als nieuw. Geen krassen of gebruikssporen te vinden, echt helemaal niets! Dus uitgebreid bekeken of het een schade auto was. Niets gevonden. Ik heb de auto gekocht en wat ben ik er blij mee. Hij rijdt als nieuw en ook de zwaardere motor is een genot. Ik heb meerdere Mondeo's en S-Maxen gehad en kan dus vergelijken. De eigenwijze groen kleur kom ik nooit tegen en is volgens mij nooit in Nederland op de markt geweest. Na ca. 5000 km viel de motor stil. Een scheur in de turbo-slang. De slang was uitgedroogd. Weer een teken dat de auto lang stil heeft gestaan. Bij het plaatsen van de winter banden bleken de zomer banden, met nog 6 mm profiel aan de binnenzijde ook vol scheuren te zitten. Ook dit lijkt een gevolg van lang stil staan.
Verder geen rare kosten gehad. Wel een mooie dakspoiler achterop geplaatst.
Het verbruik is met 7 liter per 100 km niet heel laag maar dat ligt aan mijn onrustige rechtervoet.
Deze Mondeo blijft nog wel even!!!!!!!

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens