Ford Mondeo Wagon 1.6 EcoBoost ECOnetic Titanium (2012)

autoreview

Ford Mondeo Wagon
Ford Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord Mondeo WagonFord MondeoFord Mondeo

Signalement

UitvoeringMondeo Wagon 1.6 EcoBoost ECOnetic Titanium
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2022
KM-stand bij aanschaf122.000 km
KM-stand laatst127.000 km
Lezerswaardering: 70%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Ford Mondeo 1.6 EcoBoost Wagon

 • 127.000 km

Opvolger Ford Focus

Zoals jullie kunnen lezen in mijn andere review was ik in het bezit van een Ford Focus Wagon uit 2009. Na 130000 KM sturen stond de teller ruim over de 220000 KM. Er waren enkele gebreken en groot onderhoud aanstaande waarbij de totale investering de dagwaarde zou overstijgen. Daarnaast werd de Focus Wagon te klein wat betreft beenruimte achterin.

Ik heb lang gezocht naar een opvolger maar met de stijgende prijzen op de tweedehands markt viel de zoektocht erg tegen. Uiteindelijk heb ik mijn shortlist afgewerkt met diverse proefritten, hier was ik al mee begonnen voordat ik had besloten de Focus weg te doen. Ik wilde een zo jong mogelijke opvolger maar helaas is dat niet gelukt. Het is uiteindelijk een Ford Mondeo Wagon (Titanium uitvoering) geworden uit 2012 met 122000 km op de teller. Het is de auto niet aan te zien dat deze 10 jaar oud is, zo netjes is de staat zowel binnen als buiten. Keurig met onderhoudshistorie. Daarnaast is de modificatie aan het koelsysteem uitgevoerd. Met inruil van de Focus kwam ik een erg nette prijs overeen met het garagebedrijf. De Mondeo werd keurig afgeleverd voorzien van grote beurt (o.a. distributieriem) en verse banden.

De auto biedt echt enorm veel ruimte zowel voor- als achterin. Daarnaast een behoorlijk grote achterbak. Rijden doet de Mondeo als een echte Ford; zeer goede wegligging en een prettig schakelende versnellingsbak.
De auto is ook erg stil, op de snelweg (kruissnelheid) kan je gewoon fluisteren en je verstaat elkaar dan nog. De turbo komt mooi gelijkwaardig op en niet abrupt. Wel is het een echte reisauto, in de stad rijdt het minder prettig door de afmetingen. Wel is het zicht rondom veel beter dan de Focus. Inmiddels heb ik 5000 kilometer afgelegd zonder problemen. Doordat het zo'n heerlijke cruiser is ben ik ook minder hard gaan rijden, het zoeft dan heerlijk over de weg. Het benzineverbruik is 1 op 14. Ik vind dit acceptabel, het is tenslotte een lel van een auto.

Zijn er nadelen? Wellicht past een automaat beter bij de auto echter is deze Mondeo geleverd met Powershift automaten. Helaas zijn die behoorlijk onbetrouwbaar. Vandaar de keuze voor de handgeschakelde variant.

Het totaalpakket klopt gewoon met deze Mondeo. Goede uitrusting met een prettig rijgedrag. Ik ben van plan deze zeker nog 3 jaar te rijden. Volgend jaar staan twee autovakanties in Europa gepland, ben benieuwd hoe dat zal gaan verlopen aangezien ik dan echt lange afstanden ga rijden.

Indien er nieuws is laat ik het weten en ik zal t.z.t. de review updaten. Wordt vervolgd.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens