AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Ford Mondeo 1.6 TDCi ECOnetic Lease Titanium (2012)

Ford Mondeo 1.6 TDCi ECOnetic Lease Titanium (2012)

UitvoeringMondeo 1.6 TDCi ECOnetic Lease Titanium
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Korte review Ford Mondeo 1.6

Deze leaseauto overgenomen van een collega bij een kilometerstand van 50.000 km.

sinds 2000 rijd ik lease auto's in het middensegment zoals Alpha 146, Zafira, Golf, Laguna,Superb, S-Max,BMW 318d.

De pluspunten van deze Mondeo Wagon :

1. Rij comfort, wegligging, zitpositie.
2. Dashboard overzicht, bediening
3. Ruimte, achterin en in de kofferbak
4. Stoel ventilatie en voorruitverwarming
5. Bijtelling 20%, veel accessoires
6. De losse trekhaak is makkelijk
7. De navigatie is overzichtelijk
8. Actieradius : 1000 km op een tank diesel
9. geen rammeltjes, degelijke auto
10. best we een mooie auto ! Lunar Sky bruin, mooie neus en achterkant.

Nadelen ( mijn mening) van deze Ford Wagon

1. Telefoonmenu is frustrerend, zoekfunctie !
2. Motervermogen is soms net iets te zwak.
3. De airco heeft moeite met koelen, lawaai.
4. Het verbruik is veel hoger dan beloofd.
5. Soort Vlaamse navigatiestem, langdradig.
6. regensensor is traag bij lage snelheid.
7. geen standaard reservewiel ; spuitbus
8. harde middenarmconsole achterin
9. geen achterlicht bij dagrijverlichting
10. windgeruis boven de 130 km,
11. regenwater afvoer over zijruiten voor.

Het is qua prijs en prestaties een fantastische auto, zeker met drie kinderen op de achterbank. Qua rijgedrag (even lekker optrekken) is hij vrij saai, Daar gennot ik meer van in b.v. de BMW 318d, die nog strakker op de weg ligt en betere stoelen heeft.

De volgende leaseauto ? Mogelijk weer een Mondeo, ik zou graag een S-Max zien met 20% bijtelling ! Ook de Volvo V70 met 20% bijtelling en misschien zelfs de C4 Grand Picasso lijken me we wat. Zeker omdat daar motoren met 150 tot 180 pk met 20% bijtelling optioneel zijn.