Ford Focus Wagon 2.0i 16V Trend (2000)
Uitvoering | Focus Wagon 2.0i 16V Trend |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Gekocht vanwege motor, ruimte en lage kilometerstand.
Rijgedrag goed, maar niet schokkend, zoals ik vaak lees. Meeste laadruimte in deze klasse. Weinig praktische bergruimte voorin (te kleine vakjes). Vrij zware stuurbekrachtiging. Motor is niet zuinig, maar trekt goed mits je flink gas geeft.
Golf, Astra, Focus, ze hebben ze allemaal hun voors en tegens maar doen niet echt voor elkaar onder.
8-2005 Roest! Pas na aanschaf vielen mij wat (beginnende) roestplekken op langs alle portierranden. Tijdens proefrit niet opgevallen (bij zwart metallic zie je dat niet zo goed). Achterklep en linkerachterdeur is door dealer hersteld, van de rest moet ik afwachten of het echt gaat roesten. Dit valt me zwaar tegen van een 5-jarige auto. M’n 1e Ford is gelijk een afknapper. Zelfs mijn Vento roestte niet (buiten een beschadiging).
12-2005 Volgende roestplek: onder de rubber strip boven de linkerachterdeur. Irritant ’pok’-geluid als ik met lage snelheid een bocht naar rechts maak. Nog niet kunnen traceren. Motor start niet altijd direct na een korte stop. Ruiten beslaan erg snel.
Inruilen is nog geen optie vanwege afschrijving, maar ik zou het intussen graag willen.