Ford Focus Wagon 2.0 16V Rally Edition (2006)
Uitvoering | Focus Wagon 2.0 16V Rally Edition |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Sinds aug.2007 is de Focus in mijn bezit.
De auto is zeer compleet uitgerust en te vergelijken met de Futura. Wat me vooral goed bevalt zijn de automatisch dimmende binnenspiegel, de cruisecontrol en met name de voorruitverwarming.
De zit achter het stuur is zeer goed in te stellen en de bestuurdersstoel is top. Qua ruimte is de Focus goed vergelijkbaar met mijn vorige auto, de 307. Ook in deze auto kan ik goed achter mezelf zitten, ondanks dat de bestuurdersstoel in zijn achterste stand staat. Waar bij Ford wel beter over is nagedacht is de ruimte voorin bij het vooroverklappen van de achterbank. In tegenstelling tot de 307 kan ik in de Focus gewoon de bestuurdersstoel in de achterste stand laten staan.
Bij de Focus mis ik wel leeslampjes voor de achterpassagiers, een bagagenet,een middenarmsteun voor de achterpassagiers, zijvakken in de achterportieren(gelukkig zitten er aan de achterkant van de voorstoelen wel vakken), een zonnebrilvakje en een momentane verbruiksmeting op de tripcomputer. Het handschoenenkastje is(te) klein evenals de vakjes in de voorportieren.
De kwaliteitsindruk is erg goed,ik vind eigenlijk alleen de rolhoes van de kofferbak niet geweldig: het ding klappert nogal bij minder goed wegdek. De materialen zien er mooi uit en de bekleding lijkt slijtvast, maar dat zal nog moeten blijken.
Rijden met de auto is een genot, de wegligging is prima, de 2 liter motor hangt goed aan het gas en voor je het weet zit je op een snelheid die Koos Spee doet likkebaarden. Wel is het comfort door de lichtmetalen wielen met de vrij platte banden niet om over naar huis te schrijven, maar ja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden...
Het verbruik ligt rond de 1 op 12, waarschijnlijk kan het nog zuiniger, maar ja, met die uitnodigende motor wil pa wel eens gassen. Het geluid van de 2.0 is trouwens erg mooi, net een naaimachientje. Je moet hem om echt op te schieten wel op toeren houden, want onderin lijkt ie wat lui. De remmen zijn in vergelijking met de 307 erg bijterig, maar dat went snel.
Geen.