Ford Focus Wagon 2.0 16V Futura (2006)

Uitvoering | Focus Wagon 2.0 16V Futura |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na de focus de showroom uitgereden te hebben (altijd een leuk moment) heb ik de auto zeer zorgvuldig ingereden. Het hoeft niet perse maar zo haal je wel het meeste uit je blok.
Pas na 10.000 km ben ik boven de 4000 toeren gekomen.
Ook heb ik van het begin af aan BP Ultimate 98 getankt, en dit gaf zeker het gewenste resultaat! De auto krijgt als fabrieks opgave een topsnelheid mee van 195 km/u maar op de gps haal ik toch egt minimaal 210. Een recente vermogen test heeft dat ook bevestigt, 163 pk terwijl de auto 145 standaard heeft.
Als ik zuinig rij haal ik makkelijk een verbruik van 7.2 l op 100 km, ook dat is weer een zeer positieve eigenschap van Ultimate 98.
Het Blok is vervaardigt uit alliminium, dus ook in de winter dag is het blok snel op temperatuur.
De Auto bevalt mij uitstekend, hij plakt echt aan de weg en ik durf zelfs te zeggen dat er geen enkele station is die zo goed op de weg ligt.
Ik heb gekozen voor een sony mp3 radio met 8 speakers, en geloof me dit knalt egt je auto uit. Dit komt vooral door de zeer goedde isolatie in de deuren.
Op snelwegen is de auto ook erg stil en stabiel.
Ondanks het sport onderstel en de 1cm verlaging die de furura 2.0 meekrijgt, rijd deze zeer comfortabel.
Ook heb ik gekozen voor de 17’ 5 spaaks velgen, dit geeft de auto een veel stoerder uiterlijk en zorgt mede voor de strakke wegligging. ook zijn deze velgen zeer goed schoon te houden.
In de futura zitten verder nog zeer comfortabele sport stoelen, die meer dan voldoende zeidelinkse steun bieden en ook nog in te stellen zijn op hardheid onder in de rug. Als optie is deze nog electrich in hoogte verstelbaar, en die optie heb ik ook genomen, wel zo makkelijk.
Er is meer dan voldoende ruimte voor zowel de mensen voor in de auto als achterin.
Ook is de bagage ruimte zo ruim dat je met een bank neergeklapt zo een gemiddelde fiets mee kan nemen.
Verder is mijn sport stuur ideaal, hij is klein er zit prima leer omheen en ligt uitstekend in de hand. de crouse control is netjes geplaatst, maar waar laten we dan de bediening voor de radio heeft ford gedacht, die is dus maar links naast het stuur gekomen, niet erg ideaal maar wel functioneel en ik stoor me er ook niet aan.
Waar ik wel mee zit in mijn focus is de achterklep, deze moet fors worden dicht gegooid om goed te sluiten, Ford had dit minpuntje zelf ook wel moeten ontdekken?
verder vind ik de plastic spatlappen aan de voorkant van de voorwielen maar niks, zeker niet als je voor de auto staat, 2 vierkante plaatjes komen dan tevoorschijn.
Ook zijn de bekerhouders een beetje ongelukkig gekozen, een zit onder je armsteun dus eigenlijk blijft er maar een over die je kunt gebruiken.
De crouse control is niet verlicht in het donker dus het is gewoonweg gewenning die je dan laat weten waar te drukken.
Er zit geen sensor in het ruitenwisser vloeistof reservoir dus je krijgt ook nooit een melding dat deze bijna op is. dat merk je pas als deze echt volledig op is.
Ik zette de auto uit, zette deze na 10 min weer aan en reed wat sportiever weg na 5 km zette ik de auto weer uit, een klein kwartier later wil ik de auto weer starten maar deze gaf geen thuis. pas toen ik een klein beetje gas gaf startte deze weer.
Dit probleem heb ik sinds ik de auto heb (nu een kleine 10 maanden) al 20 keer gehad.
Weet iemand misschien hoe dit kan komen? de motor was namelijk nog gewoon op bedrijfs temperatuur dus dit zou dan toch niet mogen voorkomen?
Al met al is het een Fantastiche auto die al zijn concurrenten ver achter zich laat.
Alle voordelen wegen bij lange na niet op tegen de nadelen.
Prijs technies krijg je bij de focus het meeste waar voor je geld maar dat is slechts mijn mening.
En als je de auto net gewassen hebt, je gaat de weg op en mensen kijken je na, dan weet je dat ook het uiterlijk goed zit!