Ford Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Trend (2000)
Uitvoering | Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Trend |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Na 4 jaar trouwe (lease)dienst wordt het tijd voor wat anders. Nog nooit heeft hij ons in de steek gelaten, of hebben we grote problemen gehad.
De afwerking is goed, het dashboard kraakt nog niet, en ziet er nog steeds modern uit.Echt een betrouwbare auto.
Ook qua rij eigenschappen, vind ik deze auto een topper.
Wat ons ook altijd is bevallen is de ruimte in de kofferbak. Als we op vacantie gingen, was er altijd genoeg ruimte. ook het trekken van een caravan was geen probleem.
De stoelen zijn in hoogte verstelbaar, maar dat werkt niet echt goed. Als je de stoel omhoog wil draaien, kantelt de stoel ipv dat de stoel in zijn geheel naar boven gaat.
Motorisch is het ook in orde, wel maakt de diesel wat lawaai.
Vooral als je op de snelweg reed, dan was dat wel storend, dat moet beter kunnen.In vergelijking met andere motoren, presteert de motor erg goed. Zeker in ogenschouw genomen dat de motor maar 90 pk levert.
Wat ik echt slecht vond, is de lak, deze is van slechte kwaliteit. Ieder krasje zie je, en krijg je er niet meer af.
En dan bedoel ik niet een diepe kras. Met mijn nagel over de lak gegaan, de streep die toen ontstond heb ik niet meer weg gekregen.
Over het verbruik kan ik weinig melden, ik heb zelf een gemiddelde rijstijl, soms ff doorscheuren (kan die ook!)soms als een ouwe vent over de weg. Een paar keer gemeten, en kwam toen op 1 op 16.
Het weggedrag is goed, bij andere recensie gelezen dat deze niet zo goed zou zijn, ik denk dat een juiste banden keuze het probleem van het slechte weggedrag oplost.
Na 2 jaar werkte de airco niet meer goed, pomp en wat klein materiaal is toen vervangen. Dat vond ik wel wat snel.
Recentelijk zijn de wiellagers achter vervangen.
Verder geen problemen gehad.