Ford Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Trend (1999)

Uitvoering | Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Trend |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Heerlijk karretje
Na 4000 km gereden te hebben: HEERLIJK.
Comfortabel karretje, stap er elke keer fris uit (heen en weer Enschede - Rotterdam, zeer regelmatig).
Heb de radio met cassette-speler eruit gehaald en er een modernere Sony, met bluetooth in gezet.
Gaspedaal-sensor na een paar weken vervangen, komt vaker voor bij de Focus blijkbaar.
Ook de kinderen zijn happy met de auto, al bevalt het ze wat minder dat pappa echt vreeeeselijk zuinig is op deze auto en ze nu ZELF hun rommel en speelgoed moeten opruimen ;o)
Loopt nog steeds lekker..
Auto rijdt nog steeds prima, ondanks een aanvaring met een ander auto (niet mijn schuld).
Wel net een waterslang laten vervangen, koelvloeistof liep er bijna net zo hard uit als in...
Verbruik is hardstikke goed. Ik rij voor mijn werk op en neer tussen Enschede en Rotterdam. Rij wel vreselijk braaf ( 100 kmh ), maar de beloning is een verbruik van 1 op 22. Kom met gemak 2 heen en weer op 1 tank.
eerste keer stil gestaan
Dacht eerst dat de accu leeg was, maar bleek een kapotte startmotor te zijn.
Vervangen en we gaan weer vrolijk verder!
Volgende maand eens nieuwe bandjes eronder leggen. 3 / 4000 km per maand vreet wel rubber ;o)
Een jaartje later
Niet veel te melden. Auto blijft gewoon stug zuinig doorploegen.
Ondertussen de APK ook weer gehad, blijkt dat 'nieuwe rijden' toch ook nadelen te hebben. Koolstof hoopt op in de motor, waardoor ie in eerste instantie niet door de roetmeting kwam.
Kwestie van wat 'schoonmaakmiddel' door de diesel te mengen en even flink toeren laten maken.
Komende tijd dat ook maar eens onder het rijden doen en iets vaker die diesel-verbeteraar er in gooien. Scheelt namelijk ook nogal in het verbruik!
Einde oefening.
Nou, hij is dan toch overleden.
Afgelopen oktober nog een hoop aan laten doen bij de APK+grote beurt.
Januari distributie-riem en waterpomp laten vervangen, waarmee ik dacht weer een tijdje vooruit te kunnen.
Helaas kwam er vrijdag 8 maart een lichte rammel vanonder de motorkap toen ik naar huis reed. Nam me voor hier zsm naar te laten kijken, maar 10 km voor bestemming was het rammeltje overgegaan in zwaar bonken.
Wegenwacht aan te pas gekomen en na diagnose bleken mijn krukas-lagers het begeven te hebben en hierdoor was ook de krukas zelf beschadigd.
M.a.w., voor een 13-jarige auto betekent dit: economisch total-loss.
Met pijn in mijn hart auto naar de sloop moeten verbannen. Hij heeft me 110.000 km laten rijden met een prima verbruik (gemiddeld 1:21).