Ford Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Trend (1999)
Uitvoering | Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Trend |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Eerste ervaringen Focus
Nadat het te duur zou worden om mijn oude Escort Wagon te laten keuren, gezocht naar een gebruikte Focus TDDI.
Voor relatief weinig geld deze auto kunnen aanschaffen, echter wel met 235000 km op de teller. Er was afgelopen jaar veel aan gedaan (nieuwe turbo, nieuwe airco pomp, nieuwe brandstofpomp, nieuwe distributie) en alle bonnen bleken aanwezig.
De gok genomen en de week erop naar Zuid-Frankrijk gereden ermee.
Alles wel uiteraard nagelopen en een nieuwe condensor van de airco laten plaatsen.
Bleek een goede gok deze Focus, want nu zijn hebben we binnen 3 maanden 4000 km gereden zonder problemen.
Ben zeer tevreden over de Focus, maar dat was ik al over onze andere Focus. Verbruik was op vakantie iets meer dan 1000km op 1 tank en in stad gebruik ruim 800 km.
Uiteraard wel roestproblemen bij de achterportieren, maar heb dit zelf opgelost. Zou eventueel nog bij de dealer kunnen, maar niet de moeite genomen hiervoor. Schijnt onder de garantie te vallen, mits boekje compleet. Echter je hoort ook verhalen dat het zonder compleet boekje en roestcheck wordt verholpen.
Gestolen!
De auto is helaas gestolen, of ik nog een Focus koop als volgend auto?
Alleen als van deze de brandstofpomp is vervangen, de Focus heeft namelijk de VP44 Bosch brandstofpomp die of voor of na de 200.000km de geest zal gaan geven (net zoals bij een Opel Astra, sommige BMW 3 series) en dit brengt een behoorlijke kostenpost met zich mee. Dus let hier wel op bij aankoop is mijn tip.
Ben nu aan het rondkijken voor een vervanger en dit is voor tijdelijk een Golf 3 Variant Diesel geweest, ben binnen een maand toch weer terug gegaan naar een Focus Wagon, zie mijn andere reviews,
PRIVATE LEASE Ford Focus

Ford Focus 1.6-16V Ambiente|Airco|Trekhaak|Apk|Nap
- 2001

Ford Focus 92.000km Distributieriem VV Opendak Nieuwe banden Trekhaak 5deurs Topstaat Nieuwe APK
- 2000

Ford Focus 1.6-16V Ghia, automaat, lederen interieur, airco, stoelverwarming, schuif-kanteldak af fabriek, hele nette auto, 20 jaar van 1 eigenaar geweest !!
- 2001