Ford Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Ambiente (2000)
Uitvoering | Focus Wagon 1.8 TDdi 90pk Ambiente |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Mijn derde Ford Focus wordt over 2 weken geleverd, mijn huidige Ford Focus wordt door mijn vader overgenomen. Bij elkaar heb ik er nu ruim 200.000 km op zitten en nog elke dag stap ik er met plezier in. Oftewel ik ben dik tevreden over de Ford Focus.
De tddi 90 pk diesel is ietwat rumoerig maar de motor presteert prima. De Focus stuurt goed met een heel voorspelbaar weggedrag. En ondanks dat het model al weer bijna 5 jaar oud is blijft het model een moderne verschijning.
Moet wel zeggen dat het deze keer spannend is geworden of het wel weer een Ford Focus zou worden. De Seat Leon topsport met de 150 pk diesel lonkte naar me. Maar mijn verstand won en koos toch voor de luxe en de stilte van de tdci diesel van Ford.
Het blijft een lease auto en weet ook niet altijd wat eraan gebeurt. Maar buiten de beurten om heb ik de volgende problemen gehad.
Een zekering van de achterlampen ging steeds stuk, er bleek ergens kortsluiting te zitten dit is gelukkig goed en snel verholpen.
Mijn raam aan de bestuurderkant ging niet meer open. Het motortje bleek stuk te zijn. Dit probleem is verholpen en heeft zich niet meer voorgedaan.
Mijn niet originele Ford dakraam lekt bij zware buien. Ondanks mijn klachten is het eigenlijk nooit helemaal verholpen.