Ford Focus Wagon 1.8 16V Flexifuel Futura (2007)
Uitvoering | Focus Wagon 1.8 16V Flexifuel Futura |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Ford Focus Futura Flexifuel
Een mond vol woorden en termen, maar voor Fordkenners en –rijders klaarblijkelijk duidelijke taal. We hadden al eerder kennis gemaakt met de Futura, in de vorm van een 1.6 Wagon. Onlangs hebben we die auto voor een aantrekkelijke prijs ingeruild en kozen voor de “zakenauto van het jaar”, in de vorm van een heuse Flexifuel 1.8 liter met bijbehorende opties. Opnieuw werd het een wagon, want dat model zie ik nog steeds als de ideale gezinsauto.
De ingebouwde opties maken het autorijden compleet, zoals elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, parkeersensoren en (voor ons voor het eerst!) een prettig werkende cruisecontrole. Dat alles maakt het gemis aan een automatische airco weer goed.
Algemeen
De auto is (evenals eerdere aankopen) uit voorraad besteld, zodat we snel konden genieten van het vele technisch vernuft en het plezierige comfort. Deze Focus II geeft me nog meer een veilig gevoel, dan zijn voorganger al deed. Op meerdere manieren is gestalte gegeven aan het fenomeen veiligheid. ABS was natuurlijk al standaard, maar de extra airbags geven nu ook de “achterzitters” ongemerkt extra bescherming. Ik ben geen voorstander van botsingen, maar het complete arsenaal aan standaard opties en gebruikersgemak kon ik alleen maar toejuichen.
Alles is netjes afgewerkt; ik moest alleen wennen aan de strakkere look van het dashboard. Het pad van new-edge design van Focus I lijkt geëffend te zijn.
Technisch
Onze eerste 1.8 L motor! Voor mijn vrouw wellicht minder belangrijk, maar wat een krachtbron en tomeloze energie. Hij staat op forse 205/HR55 banden, wat um een robuust karakter geeft. Verder ben ik geen echte “motornerd”; wat er onder de motorkap gebeurt, geloof ik zonder meer. Ik heb eerlijk gezegd nog niet gekeken naar deze nieuwe krachtbron.
Automatische verlichting is niet alleen handig voor het onbezorgd starten en wegrijden, maar ook voor een plotselinge duik overdag i
De ontbrekende handleiding voor bediening van de navigatie is nagezonden en gisteren eindelijk de tweede sleutel met afstandsbediening in ontvangst mogen nemen.
Een zeer vochtige ochtend en dientengevolge (?) een slechte, koude start. Is nadien niet meer voorgekomen.