Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Futura (2006)

autoreview

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi 109pk Futura (2006)

Signalement

UitvoeringFocus Wagon 1.6 TDCi 109pk Futura
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006
KM-stand laatst105.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Weer kapotte versnellingsbak

 • 127.000 km

Nadat de vorige keer de automatische CVT versnellingsbak is vervangen, vertoont deze weer problemen. Bij het afremmen wordt vaak niet ontkoppeld en slaat de motor af. Volgens de Ford dealer niets aan de hand, ik kan gewoon doorrijden.
Bij nadere analyse bij een andere Ford dealer bleek echter meer aan de hand. Een stapeltje met 20 A4tjes was nodig voor de diagnose uit de computer. Onder andere kortsluiting in de bedrading en een aantal sensoren met vreemde waarden. Met dit stapeltje in de hand terug naar de Ford dealer waar de vorige reparatie is uitgevoerd. Zij constateerden dat de versnellingsbak weer kapot was en hebben deze onder garantie vervangen. Auto weer ruim een maand kwijt.
Echter hebben ze volgens mij niet eens gekeken naar de onderliggende oorzaak. Voor mij reden om deze Ford weg te doen. Ik heb er geen vertrouwen meer in gehad dat de versnellingsbak het zou blijven doen. Na drie jaar werd het ook wel weer een beetje tijd voor een andere.

Versnellingsbak kapot

 • 105.000 km

Op vakantie kreeg ik een melding over de transmissie ("Transmissie storing"). Kennelijk een lastige melding voor de Ford dealer. Pas na ruim twee maanden is de versnellingsbak vervangen!

(meer details volgen)

3,5
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Ford Focus

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens