Ford Focus 1.8i 16V Trend (1999)

Ford Focus

UitvoeringFocus 1.8i 16V Trend
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2001

Over deze auto, die ik al jaren berijd, ben ik matig tevreden. Het rijcomfort is prima, de stoelen zitten goed (zelfs nog na 7 jaar), de bediening van de instrumenten is zeer intuitief, en het interieur vind ik nog steeds mooi.

Maar qua onderhoud is deze auto echt een drama. Zoeizo zijn de grote beurten zeer kostbaar (een setje nieuwe bougies loopt al behoorlijk in de papieren omdat het een speciale titanium uitvoering is). Daarnaast heb ik nog veel kosten gehad aan andere euvels (zie hieronder).

De bagageruimte van de hatchback is minimaal, als je met 2 jonge kinderen op vakantie gaat.

Het bevestigen van de imperiaal is ongelovelijk knullig op dit type. Je moet op elk bevestingspunt 2 schroeven indraaien. Zeer onhandig als je regelmatig moet (de)monteren. Op de nieuw types is volgens mij een ander systeem nu.

Verder vind ik de 1.8 motor niet bijzonder pittig en over het gebruik van gemiddeld 1:11 is ook niet superzuinig.

Positief is overigens wel dat ik nooit met pech langs de kant heb gestaan met deze auto.

* de auto trekt vanaf het begin naar 1 kant. Dit is al een paar keer gecorrigeerd
* Er zit een hinderlijke tik bij de linker vooras. Dit merk je voornamelijk bij kleine drempels/afritjes waar je tevens een bocht maakt. Blijkt, na diverse tevergeefse bezoeken aan verschillende dealers, te verhelpen door een paar ringetjes. a 80 euro.
* de snelheidssensor kreeg kuren. Is vervangen. Schijnt een bekend probleem te zijn. Ik kwam er zelf achter op een forum. Tot die tijd kon Ford het alleen tijdelijk oplossen door het het systeem uit te lezen en de foutmeldingen te verwijderen
* alle 4 portieren aan de onderkant volledig doorgerot (let op de bruinige verkleuring aan de buitenkant, dit is een indicatie voor problemen) !!!!!! Dit schijnt een typisch ford focus (eerste bouwjaren) probleem te zijn. Kostenloos verholpen door de ford garage.
* Bij vochtig weer (najaar) gaan de portieren automatisch op slot tijdens het rijden. De laatste 2 jaar overigens geen last meer van.

5,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Ford Focus