Ford Focus 1.6i 16V Ambiente (1999)
Uitvoering | Focus 1.6i 16V Ambiente |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Deze 1.6 motor is ruim voldoende sterk voor de Focus. Hij is heel soepel. Je merkt dat als je over de 3500 toeren komt dat hij heel erg gaat trekken. Hij maakt dan een sportief geluid. Perfect. Het weggedrag is uitmuntend. Heel dynamisch. Hij is uit nature onderstuurt, maar als je wil kan je hem heel gemakkelijk laten oversturen, door plotseling van het gas af te gaan. Maar het blijft altijd veilig. Wij hebben geen sportonderstel, maar dat is volgens mij ook niet nodig. Oneffenheden filtert hij allemaal weg. Het stuurgedrag op hogen snelheden 140+ is stuurt hij veelste licht. Maar verder op "normale" snelheden met genoeg gevoel. Het interieur is ruim. en netjes afgewerkt. misschien zijn de materialen wat goedkoop. Je hoort in elk geval geen piep of kraakje. Achterin genoeg zitruimte voor mensen tot 1.85m. De achterbak is klein, heel klein. een minpuntje.
Wij hebben deze auto overgekocht van mijn ouders. Die hebben heel weinig problemen gehad. 2 problemen eigenlijk. 1 kapotte uitlaat, doordat ze te hard over een hobbel hebben gereden. 2 een band die niet goed was waardoor je in de bocht een raar geluid hoorde. Wij hebben deze auto nou 6 maanden en hebben al een keer stil gestaan. Dat kwam doordat de dynamo kapot was gegaan. Maar dat is met garantie verholpen.