Ford Fiesta 1.4 TDCi Futura (2004)

Uitvoering | Fiesta 1.4 TDCi Futura |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Omdat ik meer kilometers ging maken werd het tijd mijn benzineverslaafde Escort in te ruilen voor een mooie kleine diesel. En omdat Ford toch wel mijn merk is, werd het een blauwe Fiesta 1.4 TDCI Futura. Met 74.000 km op de teller, dus net ingereden. Ik rijd er nu bijna twee weken mee rond en eerlijk gezegd ben ik erg onder de indruk. Ondanks de 68 pk gaat het autootje als de brandweer. Vooral als ie lekker op temperatuur is en je ‘m boven de 1500 tpm houdt kun je aardig met de leasekaravaan meekomen. En dat toch allemaal met een gemiddeld verbruik van 1 op 18.
De wegligging is grandioos. Je kunt er echt ongenadig hard mee door de bocht knallen, en dat terwijl het toch comfortabel rijden is.
Verder is het gewoon een leuke auto. Mooi speels interieur, goede stoelen, mooi instrumentenpaneel, airco, elektrieke ramen en een geweldige geluidsinstallatie.
Ik ben gewoon heel tevreden over deze auto! Het enige minpuntje: omdat het een kleinere auto is heb ik het idee dat medeweggebruikers je niet voor volwaardig aanzien. Maar daar kan de auto zelf niets aan doen.
Update:
2 maanden buiten de garantie, vlak voor de 100.000 kilometerbeurt, liep de motor slecht, ging ratelen en werd afgesleept naar de garage. Oorzaak: verstopte verstuiver.
90.000 kilometer: brandplaat bij 1 verstuiver vervangen ivm kleine lekkage.
100.000 kilometer: verstopte verstuiver. Duur grapje!