Ford Fiesta 1.4 16V First Edition (2002)

Uitvoering | Fiesta 1.4 16V First Edition |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Kleine 5 deurs voor erbij
Mijn vriendin en ik zochten een kleine auto voor erbij. Mijn dagelijkse woon-werk rit doe ik eigenlijk op een motorfiets ( V-strom ), echter met 2 kleine kinderen is een 2de auto meer dan welkom.
We hadden een paar eisen: het moest wel een 5deurs zijn, goed onderhouden , een beetje leuk uitzien en wat leuker rijden dan de familie auto ( oud model Space Star ).
Een beetje een fun auto mocht het ook wel zijn: ik was erg gecharmeerd over de Panda 100Hp ( klein leuke 5 deurs ) , echter qua prijs verschillen ze tussen de 4 en 6 duizend. Dat was iets te veel voor een auto die eigenlijk maar in de buurt rijdt.
Na veel zoeken kwamen we op deze Fiesta. Niet de snelste ( 1.4 duratec blokje ) maar wel leuk sturen.
Het eerste wat mij opviel was de ruimte in de auto ! 2 kinderstoelen passen makkelijk. Zelf ben ik 1.85 en redelijk corpulent maar ik zit gewoon goed in de auto ( ik hoef ook niet te bukken om te zien als de stoplicht op groen staat zoals bij een saxo oid).
ik heb de "waarderingen" op 3 sterren gezet .. Echter ik heb nog te weinig gereden met de auto om een goede waardering te geven.
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties3