Ford Fiesta 1.4 16V First Edition (2002)
Uitvoering | Fiesta 1.4 16V First Edition |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Heb de auto nu een week. Lang gezocht naar een betaalbare auto. Eerst in de diesel categorie gezocht. Uiteindelijk voor deze benzine Ford gekozen. Geen verkeerde keuze geweest denk ik zelf. Rijdt heerlijk. De motor zou wat meer trekkracht onderin mogen hebben maar als ’m goed op toeren houdt kun je nog vlotjes rijden. De elektrische voorruit is echt geniaal. Nooit meer krabben.
Verder ben ik over het uiterlijk ook wel tevreden, m’n van voren zit ie er redelijk sportief uit met de mistlampen. Mooier dan de facelift vind ik.
Interieur doet wat plasticerig aan, maar went snel en is degelijk.
Heb nog nauwelijks kraakjes of rammeltjes gehoord.
Een keer een computerfoutmelding gehad waarbij de auto stationair erg rommelig liep. Motor uit en aan loste het probleem op.
Enige wat ik mis is een cruise control. Rijd veel snelweg en dan is het wel relax om niet steeds op de snelheid te hoeven letten.
Daarnaast valt het verbruik een beetje tegen heb ik het idee. Maar heb nu pas net een volle tank, dus ga het nu even aankijken.
Update:
Gemiddeld ongeveer 1:13,5 Met V-Power iets zuiniger.
Verder vind ik de lichtopbrengst van de koplampen wat gering. Vooral op een helemaal donkere snelweg in nat weer is het echt goed opletten waar je rijdt. Misschien wat andere lampjes monteren die een hogere lichtopbrengst hebben.
Inmiddels de eerste 10.000 km zelf op de klok gezet. Twee keer naar de garage geweest. Stekkeraansluiting trekhaak defect en een sierstrip tussen de portieren laten vervangen (sindsdien is die hinderlijke kraak naast mijn linkeroor ook weg), alles onder garantie, goede service. Meteen even laten kijken naar de brommende toon die ik al een tijdje bij de lagere toerentallen hoor, maar daar werd niets op gevonden. Hoorde laatst dat het misschien wel het hitteschild kon zijn.
Ben ook weer gewoon terug op benzine, scheelt uiteindelijk niet zo heel veel, behalve dat de motor wat stiller loopt op v-power (lijkt).