Ford Fiesta 1.3i 16V Ghia (1996)

Uitvoering | Fiesta 1.3i 16V Ghia |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na een aantal jaar probleemloos in een Peugeot 205 gereden te hebben, werd het tijd voor een
andere auto. Daar ik niet erg veel rijd vanwege het woon/werk verkeer prima te doen is met de
fiets en de auto voornamelijk in het weekend gebruikt gaat worden, was de keuze snel gemaakt
voor een Ford Fiesta 1.25 Ghia uit 96, met 120 d km op de teller. In Alkmaar gekocht bij een
occasion dealer voor 3000 euro. Het eerste jaar ging probleemloos. Tot in augustus 2007 het
oliepeil snel zakte en iedere 250 km (!) een liter olie er bij moest. Door de Ford garage in
Amsterdam werd verzekerd dat het geen probleem was om er meet op vakantie te gaan, zolang ik
maar olie bij vulde. Na de vakantie zouden we wel gaan uitzoeken wat er aan de hand was.
Natuurlijk op vakantie in Frankrijk gebeurde het toch op de peage: de auto viel terug van 130
km/u naar 60 en tenauwer nood aan een ongeluk ontsnapt. Gelukkig reis- en kredietbrief
afgeloten en nadat de auto naar een renault dealer was gebracht was het afgelopen met de Fiesta.
Dacht ik. Er is van alles gerepareerd door de dealer, maar niet het goede. Conclusie na 4 dagen:
nieuw motorblok... Dus terug slepen naar Amsterdam. Na een telefoontje naar de Amsterdamse
Motoren Revisie, die me aan een 2e hands motor kon helpen voor 1800 euro, besloten om toch
maar dat blok te laten plaatsen. Keurige service en gewoon goed gedaan. Misschien zouden
anderen het niet gedaan hebben, maar voor 1800 euro had ik op dat moment geen vergelijkbare
andere auto.
De auto rijdt nu na bijna een jaar prima, is snel, comfortabel en bedrijfszeker. Daarbij voor zijn
leeftijd luxe uitgevoerd. Een prima auto om in te rijden die helaas qua imago onderschat is.
De problemen zijn dus alleen een onbetrouwbare motor. Ik denk een pech geval, is mijns inziens niet
altijd zo. Verder zijn er geen noemenswaardige problemen behalve het over bekende kraken van de
vering en stoelen.
De Ford dealer (Buitenveldert) ga ik nooit meer naar toe. Helaas.