Ford Escort 1.4i Limited Edition (1996)
Uitvoering | Escort 1.4i Limited Edition |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Nadat ik de Escort 1 dag had overgenomen van mijn grootvader reed ik naar de pomp om te tanken, waarna de motor weigerde te starten. Na diagnosestelling van de Ford dealer in Nijmegen bleek dat de klepzitting los had gezeten en waarschijnlijk door metaalmoeheid op de zuiger was gevallen. Stukken daarvan zijn door het spruitstuk op de vierde zuiger gevallen waardoor deze ook naar de haaien was. Resultaat, revisering van de kop, twee nieuwe zuigers, kleppen, en pakkingen. Ford Nederland gaf geen sjoege bij dit ’bijzondere geval’.
Na reparatie (door een niet Ford-dealer, was te duur) was de motor perfect en als nieuw. Doortrekken van 120km/h was net een tikkeltje te zwaar dus terugschakelen naar de vier of geduld hebben. De afwerking vond ik prima, en voor de rest geen storingen of iets dergelijks. Heerlijk mee gereden tot twee maanden na aankoop, toen een achterliggende VW Passat op onze auto knalde--> total-loss. Geen persoonlijk letsel gelukkig.
Losse klepzitting (volgens monteur kwam dat door de perstechniek van Ford)
Verstelbaarheid van linker voorstoel kapot.