Ford Escort 1.6i Limited Edition (1996)

Ford Escort

UitvoeringEscort 1.6i Limited Edition
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2009

Prive vervoer

Deze auto gekocht bij een bevriende garagehouder / schadehersteller voor het luttele bedrag van 650 euro...

Derde eigenaar, onderhoudsboekjes afgestempeld tot 150.000, km stand bij aanschaf 179.000 met NAP.

Kosten

Omdat ik het onderhoud grotendeels zelf doe, zijn de kosten redelijk beheersbaar. Bij 199.506 de distributieriem en de multiriem vervangen, evenals een grote beurt. Met de kou had de auto de neiging om af te slaan, maar na het reinigen van de luchtmassameter is dat voorbij (het nieuwe luchtfilter helpt natuurlijk ook).

Vanaf 197.000 begon de auto steeds harder te ratelen, totdat bij 199.000 het geratel dusdanig erg was, dat het leek of er een helikopter met me meevloog: Nadat ik de homokineet links had vervangen, schitterde het geratel door afwezigheid.

Het valt me erg mee dat de Ford na bijna 200.000 kilometer relatief weinig kosten heeft, nou heeft dit ook te maken met de voorgaande eigenaren (waarvan eigenaar nummer twee de auto meer dan 8 jaar heeft gehad), maar let wel dat, afgezien van de hierboven genoemde onderdelen, de rest al ruim twee ton mee gaat! Hoed af voor het Zetec blok wat nooit dienst weigert. Verbruik op het moment is 1:13. In het nieuwe jaar komen er andere schokbrekers onder (die, gezien de staat, ook al 200.000 meegaan).

Wordt vervolgd.

3,3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens